Herlig soppstuing med skogsopp

Jeg er glad i sopp og lager meg gjerne et soppmåltid med fersk sopp om høsten. Men hva gjør man resten av året når skogen ikke lenger serverer soppen på en enkel måte?

Jeg kjøper sopp i butikken, men vil gjerne bruke lokale varer og ikke utenlandsk sopp fra Øst-Europa eller Kina.

De lokale matprodusentene i Eventyrsmak tilbyr poser med blandet skogsopp – tørket sopp som kan brukes både til det ene og det andre for oss soppelskere.

Caroline Lehmann fra Mjelhovd gård på Krøderen er en skikkelig soppekspert og flyr i skauen i tide og utide virker det som, i alle fall er det plenty med tørket skogsopp å få kjøpt fra henne.

Tørket skogsopp fra Eventyrsmak.no
Tørket skogsopp fra Eventyrsmak.no

For første gang valgte jeg å teste en liten pose med 25 gr med blandet skogsopp. Stiftet til posen var en oppskrift på soppstuing, og jeg valgte å følge den slavisk:

Soppstuing

La soppen ligge i vann – gjerne lunka – i 30-60 minutter og legg den deretter på papirhåndkle til tørking. Ikke kast vannet!

Kutt opp et par løk og legg sopp og løk i varm panne med smør eller olje. La det surre i 5-10 minutter. Slå over bløtevannet og la stuingen koke i 20 min. Du kan gjerne spe på med fløte eller buljong. Strø over litt mel som jevning og smak til med salt, pepper og andre krydder som f.eks. grillkrydder eller litt buljong.

Nå er jeg nok en liten matmons; fløte og krydder er en selvsagt sak på matfatet – ingen diskusjon der i gården.

Jeg gjorde vel kanskje en brøler da jeg lagde soppstuingen til kveldsmat, for ifølge oppskriften som var stiftet til pakken er sopp "tungt fordøyelig". Man bør således ikke spise store mengder om kvelden. Men jeg synes ikke det var sååå veldig mye 🙂

Vanligvis ville jeg nok servert soppstuingen med tørket sopp som tillegg til middagstallerkenen, men litt soppsnacks om kvelden er heller ikke så "galent".

I alle fall smakte soppstuingen herlig! Anbefales!

NB! For dem som tror dette er et reklameinnlegg: Jeg skriver dette helt frivillig og uten noen som helst baktanke – kanskje bortsett fra å gi litt positiv omtale til en lokal produsent av lokale, deilige råvarer!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *