Tips til å lage tegneserie på nett

Mange lærere gjør sitt beste for å bruke internett og data for å inspirere elever til jobbing. Det å lage tegneserier kan være et godt virkemiddel for å få elever som sliter med motivasjon eller kunnskap til utvikle en god historie – men faktisk tror jeg absolutt alle liker å mikse bilder og tekst! Onlinegeneratorer gjør det hele veldig enkelt, elever som ikke kan annet enn å tegne strekmennesker (meg selv inkludert) opplever mestring på en helt ny måte.

Kjekt er det å starte med den superenkle tjenesten Writecomics.com, denne passer også for helt små barn på småskoletrinnet. Du velger bakgrunn, passende personer eller dyr og setter inn snakke- eller tenkebobler. Det hele er så enkelt at du ikke engang behøver å registrere deg eller lignende. Du må bare huske å lagre stripen til din egen pc.

Strip generator er en tjeneste som minner om Chogger (som ser ut til å være borte nå) og gir deg mye frihet til å utvikle tegneserien du selv ønsker. Passer også for de litt større.

Det finnes en drøss med andre tjenester på nett som lar deg utvikle tegneserier, slik som f.eks. PixtonMakeBeliefsComix.com, toonlet og Tondoo. Her er det bare å prøve seg frem for å finne den tjenesten som du takler best – og som elevene får mest ut av.

Hva kan man bruke tegneserier til i undervisningen? Du har sikkert plenty med gode ideer, det hadde vært flott om du ga lyd fra deg for å dele dine ideer! Her er mine umiddelbare innspill:

  • Gjenfortelle historiske hendelser. Hva med å la elevene utarbeide en tegneserie for å gjenfortelle en konkret historisk hendelse?
  • Demokratisk forståelse. Hva med å la elevene lage en tegneserie som forteller hvordan demokratiske prosesser foregår, fra protest til lov. Tenk deg mennesker på gaten som protesterer mot noe, politikere som lover bot og bedring og til slutt vedtar et lovforslag eller penger som skal bøte på problemet.
  • Vitenskap. Bruk tegneserie for å fortelle om livssyklusen til en plante eller et dyr.
  • Matematikk. Forklar praktisk bruk av matematikk ved hjelp av en tegneserie.
  • Kunst. Uante muligheter, en grafisk tilrettelagt historie ved hjelp av tegneseriens elementer.
  • Fremmedspråk. Fantastiske muligheter til å lage dialoger, lage ordforklaringer – i det hele tatt bruke språket på en praktisk måte.

Prøv deg frem da vel, dine elever er ganske sikker takknemlig for å få anledning til å jobbe på en liten annen måte – og den digitale ferdigheten forbedres kraftig!

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *