Annonsering for Egyptreiser – unødvendig sløsing

Ofte er det kjekt å bruke annonser for å gjøre produktene sine kjent for omverdenen. Mange bruker f.eks. Google Adwords som er en praktisk tjeneste der man byr på søkeord og således havner høyt eller lavt i de sponsede annonsene til f.eks. Google. Men er man like oppmerksom på behovet for å holde søkeord og slikt oppdatert? Egypt er et godt eksempel.

De fleste reisende har vel nå fått med seg at reiseoperatørene har stoppet alle reiser til Egypt i alle fall frem til påske. Dette selvsagt med bakgrunn i den siste tids hendelser. Jeg vil tro at mange mennesker er interessert i informasjon om Egypt, enten det gjelder turisme eller politikk. Har du forsøkt å skrive inn Egypt i Googles søkemotor? Du får ikke bare opp klassisk Wikipediainformasjon og nyhetsklipp, men også annonser for reiser til Egypt.

I det rosa feltet har Amisol og Egyptreiser kjøpt plass i Google Adwords (og bruker nok endel kroner på det). Klikker man på lenkene kommer man i Egyptreisers tilfelle til forsiden som igjen forteller om opptøyene. Amisol derimot er ikke helt oppdatert og lovpriser Egypt:

Egypt kan tilby alt en eventyrlysten gjest drømmer om!

Sitat: http://www.amisol.no/AmiSol-Reiser/Egypt/

En ting er forsåvidt at firmaet hadde gjort klokt i endre innholdet på sidene, men verre er det i et markedsføringsperspektiv at annonsene på Google forsøker å lokke folk til å kjøpe reiser – i disse urolige protesttider. Slik lyder annonseringen på toppnivå etter søk på Google (Egyptreiser anbefales forøvrig å ta kontakt med en orddelingsekspert…):

Reiser til Egypt
Sharm el Sheikh,Hurghada,Nilcruise- All Inclusive,restplasser,tilbud…
Tilbud – Sharm el Sheikh – Hurghada – Alanya
www.amisol.no/Egypt

Egypt har alt
Egypt,Nilen,Sharm,kairo.Hurghada,so Egypt er den beste ferie sted året
www.egyptreiser.no

Jeg ville vel anta at det hadde vært en fordel å enten endre teksten eller kutte ut sløsingen med annonsering nå, kanskje? Legg merke til annonsene som dukker opp på høyre sider. Der har nemlig Apollo vist at de er rimelig oppdatert. Reiseselskapet har lagt ut følgende annonse:

Informasjon fra Apollo
Viktig informasjon om
situasjonen i Egypt!
www.apollo.no

Jeg har en mistanke om at folk flest vil sette mer pris på Apollos oppdaterte annonse enn de «utdaterte» fra Amisol og Egyptreiser.

Oppfordringen må bli til alle som søker på Egypt via Google: Unngå å klikke på annonsene til Amisol og Egyptreiser. Det vil koste firmaene flesk (fra noen få kroner til nærmere hundrelappen pr. klikk) – de har sikkert nok finansielle problemer fra før av siden de ikke kan selge reiser til faraoenes land.

OPPDATERING: Liten oppdatering for å gi beskjed om at det finnes andre slepphendte der ute også. Morsomt at blogginnlegget om unødvendig annonsering inneholder litt enkel Google Ads – dermed ser annonsepesten Groupon sitt snitt til å dytte inn en annonse for superrabatt til Egypt (-70% yeah!):

How low can you go?

2 kommentarer

  1. Det ble nesten litt galgenhumor oppi all elendigheten der nede. Og så er det også en som hadde litt uflaks med timingen da han byegynne å lage nettside om ferie i Egypt i begynnelsen av januar… Vel, om noen måneder er forhåpentligvis hjulene godt i gang igjen både for egyptere og annonsører (og publishere).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *