Bruk Youtube for å bedre synligheten i søkemotorer

Youtube er en populær nettjeneste som mange tilbringer mye tid med. Men har du tenkt på at du kan bruke Youtube til å markedsføre deg og dine produkter? Jeg brukte produktet og firmanavnet til en bekjent som en liten testballong – Faanemodellen med sin brød- og grønnsaksfjøl.

Søkemotoroptimalisering er et viktig stikkord i denne sammenhengen, men like viktig er det å vite at Youtube hjelper deg til å «fylle» Googles førsteside når folk søker etter din bedrift eller ditt produkt. For du er vel klar over at dersom noen søker opp firmanavnet ditt, så dukker det høyst sannsynlig opp en rekke uinteressante katalogtjenester på Googles søkeside?

Torsdag 7. april rippet jeg en liten Flashvideo fra nettsiden til Faanemodellen AS og la den ut på Youtube. Samtidig brukte jeg litt passende tekst fra nettsiden til produktet. Noen søkeord hører med og for ikke å glemme en okay tittel. Vips, to dager senere er videoen på vei opp når man søker med de rette søkeordene som f. eks. «grønnsaksfjøl» eller «Faanemodellen».

Det hele tok meg 5 minutter – selvsagt en enkel sak dersom man har noe videogreier man kan laste opp. Jeg ville anbefale Roger Faane i Faanemodellen å lage sin egen brukerkonto på Youtube slik at den virale markedsføringen kan bli enda mer målrettet og effektiv.

httpv://www.youtube.com/watch?v=ItUDIHeHBUc

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *