Bytte av tastatur på HP tynnklient HP 4320t

Gjennom en bevilgning bestemt i kommunestyret ble det kjøpt inn tynnklienter av merke HP – modell HP 4320t i vår. Ved skolestart i høst delte vi ut maskiner til 8. og 9. trinn, mens 10. trinn dessverre måtte ta til takke med eldre maskiner. Vi håper at en elev med hver sin maskin tar godt vare på utstyret, men ting skjer likevel.

Av og til er det behov for å melde inn supporthjelp til HP (tlf. 800 62 800 – tast 2 – så tast 4 – gjelder tynnklientene), men enkelte ting kan løses lokalt av undertegnede. Derfor synes jeg det er kjekt å skrive litt om dette, så husker jeg bedre neste gang hvordan jeg gjorde ting.

I dag skiftet jeg tastatur på to maskiner – HP 4320t. Det tok litt tid å få tilsendt keyboards, men skifte gikk rimelig kjapt. 

Fremgangsmåten:

 1. Fjern batteriet
 2. Skru ut de fire små skruene som sitter under batteriplassen og som holder det lille toppdekslet (der hvor av-på-knappen er) på plass.
 3. Snu pc'en og åpne maskinen slik at skjermen er oppe. Ta forsiktig av dekslet ved av-på-knappen.
 4. Du kan nå skru av de fire skruene som holder tastaturet på plass.
 5. For å få av tastaturet skyver du tastaturet nedenfra og opp mot skjermen.
 6. Tastaturet er festet med en kabel til hovedkortet. Løsne den sorte delen forsiktig som holder kabelen fast, dette gjør du først i den ene enden, dernest i den andre.
 7. Ta bort det gamle tastaturet og bytt ut med det nye. Sett kabelen forsiktig ned i holderen og knepp igjen den sorte holderen.
 8. Fest skruer, deksler osv.
 9. Vips, så er du ferdig.

HP har et rikholdig arkiv med småfilmer som hjelper deg til å skifte deler. Ta en kikk på denne siden for filmer til modellen HP 4320t.

1 kommentar

 1. Hvis man ikke har lyst til å betale gigantiske summer i reparasjonskostnader, så er det faktisk mange deler man kan bytte ut på sin bærbare pc på egenhånd. Det kan også være greit å skaffe seg et antistatisk armbånd når man skal bytte ut pc komponenter, uansett om det er en bærbar eller stasjonær pc.
  Kjempe fin guide, sikkert mange som kan spare penger på å gjøre dette selv nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *