Facebook med endring av profilsiden

Dersom du er en ivrig Facebook-bruker, har du sikkert fått med deg at profilsiden til mange har endret seg – nå kan du også gjennomføre endringen. Som vanlig når Facebook ruller ut endringer, deler fanklubben seg i to deler – elsk og hat. Jeg stiller meg totalt likegyldig til slike endringer, Facebook gjør som de vil uansett – og vi som brukere tilpasser oss nok. Men hvilke endringer er det snakk om denne gang?

1. Du kan nå se grunnleggende informasjon om deg selv rett under navnet ditt på toppen av siden. Dette inkluderer detaljer som jobbstilling, skole du har gått på, bursdag, sted du bor på, språk du snakker og hvor du kommer fra. Denne informasjon vises som linker, ved klikking havner du vekk fra profilsiden.

2. Profilsiden viser nå de fem sist taggede bildene fra fotoalbumet ditt, disse vises rett under den grunnleggende informasjonen. Du kan fjerne bilder du ikke liker ved å klikke på krysset som du ser ved å bevege musen over bildene.

(Dette er egentlig 5 forskjellige bilder – kunne bare ikke dy meg for å leke litt ekstra)

3. Det som tidligere ble vist i faner (vegg, info, bilder, venner osv.) er nå plassert i venstre meny – som linker.

4. Du kan dele annen informasjon om prosjekter du jobber med, sportsaktiviteter eller annet som du driver med sammen med venner.

5. Interessene dine blir kategorisert og visualisert. Favorittene dine innen musikk, bøker, filmer og TV-show er lettere å legge merke siden de tematiseres og har fått bilder ved siden av seg.

6. Statusboksen er nå gjemt. Du må først velge en kategori (status, bilde, kobling, video) før du kan poste noe på veggen din. For å kunne skrive inn en statusoppdatering, må du således først trykke ”Status” og deretter skrive inn meldingen din.

7. Lettere søk etter venner. Du kan nå på en kjapp måte finne de av dine venner som deler felles interesser ved å bruke forskjellige søkevarianter på vennesiden din.

Det er allerede ganske mange som har byttet til den nye profilsiden, man ser samtidig at mange da for et umiddelbart behov for å sprite opp profilsiden med litt mer informasjon – meg selv inkludert. Kunne for eksempel ikke dy meg for å leke litt med bildene som vises under teksten på profilsiden – et tips jeg snappet opp fra den danske Facebook-guruen Thomas Bigum.

Det er likevel ikke til å legge skjul på at det å skrive flere detaljer om deg selv innebærer at du bør være bevisst på ”hvem ser hva”-problematikken. Sjekk derfor dine sikkerhetsinnstillinger og vær bevisst på hva du viser til hvem.

Nå som du har lest hva som er nytt ang. profilsiden din på Facebook, vil du kanskje våge å ta steget over til den nye profilen?

1. Logg deg inn på Facebook og klikk deretter på linken http://www.facebook.com/about/profile/

2. Klikk på Get the new profile oppe til høyre.

Happy Facebook’ing.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *