Forandre MAC-adressen til PC’en din

Jeg innrømmer det gladelig. På ferie elsker jeg å bruke gratis trådløs internett. Men ofte blokkeres disse etter en viss tid – her jeg er nå skjer dette på basis av MAC-adressen til PC'en.

Dermed dukker ønsket mitt opp om å kunne skifte MAC-adresse på datamaskinen min, slik at jeg kan registrere og bruke det trådløse nettet konstant. (Føler meg ikke som en forbryter – men snylter kanskje litt mye, dog er jeg jo en gjerrigknark!) 

MAC-adressen er en unik adresse til enhver datamaskin og styres i en PC av nettverkskortet og registeret. 

I denne bruksanvisningen viser jeg deg hvordan du på en enkel måte kan endre MAC-adressen på en PC med Windows 7.

1. Gå til Enhetsbehandlingen (START – høyreklikk på DATAMASKIN – velg EGENSKAPER – klikk på ENHETSBEHANDLING i venstre side)

2. I dette tilfellet velger jeg under NETTVERKSKORT det trådløse nettverkskortet og høyreklikker.

3. Jeg velger EGENSKAPER, fanen AVANSERT og markerer NETWORK ADDRESS.

4. Hos meg står verdien angitt som UTILGJENGELIG. Jeg velger istedenfor VERDI og setter inn 12 tegn (uten spesialtegn eller slikt) – f.eks. 1A2B3C4D5E6F som skulle gjøre maskinen min rimelig UNIK. Ta altså gjerne en blanding av tall og bokstaver (viktig at du kan kjenne igjen verdien).

5. Trykk deretter OK og naviger deg ut av vinduene (steng dem).

Nå kommer en litt mer tricky del som inneholder endring av registeret:

6. Klikk START og skriv REGEDIT i "Kjør"- eller "Søk i programmer og filer"-vinduet.

7. Naviger deg frem til følgende registerverdi:

HKEY_LOCAL_MACHINE
    \SYSTEM
        \CurrentControlSet
            \Control
               \Class
                  \{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
8. Under denne stringen finner du forskjellige nummeroppføringer som 0001, 0002 osv. (se på bildet nedenfor).
 
9. Gå gjennom de forskjellige "nummermappene" for å finne den riktige som samsvarer med ditt nettverkskort. Er du heldig finner du kjapt den mappen som har DIN Network Address.
 
10. Sjekk at oppføringen stemmer overens med tall- og bokstavkombinasjonen som du anga i punkt 4 i bruksanvisningen. Hvis ikke må du høyreklikk på NETWORK ADDRESS og endre oppføringen.
 
11. Gå nå tilbake til Enhetsbehandlingen (se over) og høyreklikk på den samme enheten som du fant frem til i punkt 2. Velg DEAKTIVER.
 
12. Jeg anbefaler deg nå å restarte maskinen din (ikke alle som behøver det, du kan forsøke å AKTIVERE den samme enheten med en gang).
 
13. VIPS. Etter en restart har min maskin fått seg en blank, ny MAC-adresse (som jeg kan se via START –> CMD –> IPCONFIG /ALL).
 
Dermed har jeg omgått sperren som dette trådløse nettverket satte som begrensning for å bruke gratis, trådløst internett 🙂
 
GOD SOMMER!
 
PS. Dersom du vil gå tilbake til opprinnelig "fabrikktilstand", behøver du bare å gå til enhetsbehandling og sette verdien til UTILGJENGELIG og i tillegg gå til samme plassering i registeret og slette hele verdien på NETWORK ADDRESS. Restart deretter maskinen og alt er som før.

3 kommentarer

 1. Hei Rune
  Veldig godt foklart hvordan en skifter MAC-adresse – men uklart hvordan en kommer inn i det lukkete nettverket.
  Et lukket nettverk er beskyttet av en kode – så jeg skjønner ikke hvordan en kommer seg inn i et slikt nettverk – bare ved skifting av MAC-adressen.
  Kan du være så vennlig og forklare det?
  For det vanligste her – er jo og bruke et program – som finner kodeordet.

  En annen ting…
  Om man sletter hele MAC-adressen – så er vel pc’n usynlig?
  Og om det går – så burde vel det være det beste – ved oppkobling til slike nett – for da er en jo helt umulig og spore.
  Har du svar på det og?
  Mvh Jon ;0)
  M

  1. Heisann. Mine kunnskaper på området er «noget begrenset». Dette var faktisk ikke snakk om et lukket nettverk, men et åpent trådløst nettverk der man hadde en tidsbegrensning på hvor lenge man kunne være pålogget uten å betale. Jeg vet dessverre ikke om det er noen spesielle fordeler å skjule MAC-adressen, vil tro at nett som er kryptert og kun tillater visse MAC-adresser er «immune» mot «tomme» adresser? Men her stopper nok min kunnskap som sagt, ei heller ønsker jeg å forsøke meg på å knekke slike nettverk på den måten. Det er mange veier til Rom 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *