Hent ut bildene dine fra FotoKnudsen – firmaet er konkurs

Har du god orden på alle dine digitale bilder? Det har ikke jeg. Da jeg hørte at FotoKnudsen var konkurs, tenkte jeg det var riktig av meg å ta turen innom for å hente ut alle bildene jeg har lagret der de siste årene.

Her er en liten bruksanvisning som du kan bruke for å gjøre det samme.

1. Gå til innloggingssiden hos FotoKnudsen og logg deg på med din registrerte e-postadresse og passord.

Tjenesten fungerer fortsatt i tilfelle du ikke husker passordet ditt.

fotoknudsen1

2. Klikk så på knappen for OVERFØR – der du kan overføre bilder til og fra den såkalte minnebanken.

fotoknudsen2

3. Kryss av i rubrikken for at du vil laste ned bilder til din datamaskin og trykk deretter NESTE rett ovenfor.

fotoknudsen3

4. Siden bildeeditoren bruker Java, er det mulig du får opp varsel om å godta å kjøre Java (særlig skjer dette dersom du bruker en eldre versjon av Java). Det må du selvsagt akseptere…

5. Nå skal du se editoren der du kan plukke ut bildene dine. Gå til rullegardinfeltet der du ser MITT UTVALG.

fotoknudsen4

6. Nå kan du i ro og make velge alle bildene eller enkelte bildefiler for å gjøre alt klart for nedlasting. Dersom du har store mengder liggende, anbefaler jeg deg å ta dette i flere operasjoner. Jeg lastet ned ca 1GB med bilder, noe som tok evigheter med min internettforbindelse (ikke den raskeste her i verden, dessverre). Det er altså ikke noe problem å velge alle hele tiden, men du må gå manuelt inn i hver enkelt mappe.

fotoknudsen5

7. Når du så har valgt alle filene som du ønsker å laste ned til din datamaskin, trykker du på NESTE. Jeg fikk opp spørsmål om jeg godkjenner at Java kjører på denne siden, noe du er nødt til å gjøre. I tillegg fikk jeg opp en boks som krevde godkjenning.

fotoknudsen6

8. Etter å ha trykket på den lille knappen for LAST NED, får du nok et vindu opp som vil ha deg til å bekrefte at du virkelig vil laste ned filer fra minebilder.fotoknudsen.no.

fotoknudsen7

9. Da gjenstår det kun å bestemme hvor du vil legge alle bildefilene. De legger seg forresten hulter til bulter i mappen du bestemmer. Derfor er det kjekt å opprette en egen mappe, slik at du senere kan sortere bildene.

fotoknudsen8

10. Nå utfører FotoKnudsen sine siste tjenester for mitt vedkommende. Nedlastingen er i gang og vi er snart klare til å si farvel til FotoKnudsen, faktisk en av de første digitale fototjenestene undertegnede brukte. Men etter hvert som flere konkurrenter fant veien inn på markedet….

fotoknudsen9

 

11. RIP FotoKnudsen.

Dersom du er på jakt etter et sted på nettet der du kan lagre kopier av bildene dine (jo flere backuper du har, jo bedre er det), så anbefaler jeg DROPBOX. God plass gratis og enda mer plass for en rimelig penge.

1 kommentar

  1. Tilbaketråkk: Sjokka « Kaostroll

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *