Hold din bærbare pc kjølig med Cooler Master

Bærbare pc’er holder ikke evig. Det er ikke særlig smart å ta med seg laptop’en under dyna eller ha den for lenge på fanget. Ja, jeg vet at det er fristende – maskinen er jo tross alt bærbar. Men har du tatt en kikk på pc’en og sett hvor viftene befinner seg? I 99,9% av alle bærbare pc’er er viftene montert under.

De aller fleste har neppe demontert en laptop og sett hvor støvete de er på innsiden (for den saks skyld har du kanskje heller aldri sett de enorme koloniene med hybelkaninene som koser seg inne i stasjonære pc’er?). Mye av støvet skyldes at vi er for dårlige til å gi pc’ene våre mulighet til å dytte møkkaluften utover.

Hjemme har vi en 17″ Toshiba bærbar pc som står på mye av dagen – den ble tidligere ganske varm. I tillegg var det tydelig at støvet samlet seg inni maskinen – det hørte jeg på lyden. Jo mer en pc kjemper og bråker, jo mer sliter komponentene.

Løsningen for oss var like enkel som den var billig. Jeg bestilte rett og slett et kjølebrett som lar vår bærbare pc stå på skrå (enklere å skrive disse linjene er det jammen også) og samtidig kjøler ned maskinen. Brettet under har nemlig to enkle vifter som sørger for god kjøling – brettet kobles enkelt til en ledig usb-port og funker fett.

Cooler Master er et velkjent merke innen vifter og kjøling. Hmmm…..ser nå i etterkant at dette virker som et hallelujainnlegg (og du tror kanskje at jeg er bundet på hender og føtter og tvunget til å skrive dette innlegget – neida) – og det kan det godt være også. Jeg er superfornøyd med effekten av et par små hundrelapper.

Firmaet har to modeller, en beregnet på pc’er opptil 15″ (den har jeg selv om pc’en er 17″ – no problem) og en annen beregnet på større pc’er (15″-19″). Grunnen til at jeg fint klarer meg med 15″-modellen er at brettet har gummisperrer som holder brettet på plass. Men bevares, du bestemmer selv hva du vil kjøpe.

Cooler Master NotePal U2 Notebook kjøler beregnet på pc’er 15″ og mindre koster for tiden under 200 kroner hos MPX.

Cooler Master U3 Notepal Notebook kjøler beregnet på pc’er større enn 15″ koster for tiden i underkant av 300 kroner hos MPX.

Ta en kikk på denne filmen for å se hvor enkelt monteringen av kjølebrettet er:

httpv://www.youtube.com/watch?v=cf5XvOWRHWU

3 kommentarer

  1. Tilbaketråkk: Anonym
  2. U2 eller X2 til min 15,6" ASUS K55VM? (i7-3610QM og nVidia GFORCE 630M (egentlig en renamed 540M, men samma det))
     
    På forhånd, takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *