Hvordan eksportere ut e-postadresser fra Outlook til Excel

La oss si at jeg sitter med en mappe i Outlook 2010 som inneholder en rekke e-poster og ønsker å eksportere ut alle e-postadresser, f.eks. til bruk i en masseutsendelse (f.eks. «Jeg har fått meg en ny e-postadresse, vennligst oppdater dine kontaktdata»). Her er bruksanvisningen for å gjøre det.

1. Trykk på FIL –> ÅPNE –> IMPORTER (som av en eller annen grunn også betyr eksporter hos Microsoft).

2. Velg så handlingen «Eksporter til en fil» og trykk NESTE.

3. Velg f.eks. Microsoft Excel 97-2003 for å angi filformaet .xls og trykk NESTE.

4. Velg så mappen du vil eksportere e-postadressene fra og trykk NESTE. Jeg har selvsagt god orden i sysakene og bruker Outlook med en god mappestruktur 🙂

5. Bestem deg for hvor du vil lagre filen og kall den for noe slik at du finner den igjen. Trykk så NESTE.

6. I vinduet «Eksporter til en fil» må du nå trykke på TILORDNE EGENDEFINERTE FELT. Dersom knappen er «grået ut», må du klikke i venstre vindu for å huke av for at du vil eksportere meldinger.

7. I vinduet «Tilordne egendefinerte felt» skal du nå se to vinduer (et fra- og et til-vindu). I TIL-vinduet er det sannsynligvis listet opp all verdens detaljer. Her må du rense opp. Det gjør du rett og slett ved å trykke på knappen FJERN TILORDNING.

8. Nå skal høyre vindu være tomt, og du kan dra feltet FRA: ADRESSE i venstre side over til høyre vindu. Deretter kan du trykke OK.

9. I siste vindu trykker du FULLFØR og prosessen starter.

10. Du har nå fått et eget excel-dokument som inneholder alle e-postadressene fra en mappe i Outlook 2010.

Se også innlegget Hvordan fjerne duplikater i Excel for å lære hvordan du fjerner alle rader som inneholder den samme e-postadressen.

2 kommentarer

  1. Hei, jeg har prøvd denne funksjonen. Men adressene jeg vil hente ut er samlet i en felles epostadresse med 1500 mottakere. Jeg ønsker å trekke ut alle epostadressene fra denne fellesadressen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *