Hvordan installere Java – uten Ask toolbar

Det har vært mye snakk om Java, sikkerhet og nettbank i senere tid. Her finner du en enkel bruksanvisning for hvordan du skal installere Java – og samtidig hvordan du enkelt kan unngå å få med Ask.com sin verktøylinje.

Jeg anbefaler at du avinstallerer tidligere versjoner av Java. Du finner dem enkelt på en Windows-PC ved å gå til START (altså Windows-symbolet nede til venstre på skjermen) –> Kontrollpanel –> Programmer og funksjoner (hvis du har visning med små eller store ikoner) eller Programmer og Avinstaller et program (dersom du har kategorivisning).

Let så opp Java i oppføringene og avinstaller hvert enkelt program.

La oss så gå over til installasjonen av den nyeste Javaprogramvaren.

Du går til Java.com som vist nedenfor.

java1

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter klikker du FREE JAVA DOWNLOAD og kommer til følgende side:

java2

 

 

 

 

 

 

 

Klikk på AGREE AND START FREE DOWNLOAD. Alt ettersom hvilken nettleser du benytter, vil du få spørsmål om å lagre eller kjøre filen direkte. Du kan gjerne kjøre filen direkte. Java bruker uansett en liten startupfil for å initialisere nedlastingen.

Du skal nå etter hvert få opp det første vinduet i starten av installasjonen. I dette første vinduet skal du klikke på knappen INSTALL.

java3

 

 

 

 

 

 

 

Du får nå opp et vindu som de færreste aner betydningen av. Mange tror at de samtidig er nødt til installere Ask.com sin verktøylinje (toolbar) og søkemotor, men det er DU DEFINITIVT IKKE. Jeg kan forstå at Oracle ønsker å tjene penger på sin gratis programvare, men nei takk til at det skjer på bekostning av min pc. 

Ask.com er totalt unødvendig og burde ikke eksistere på din datamaskin.

Klikk derfor bort haken ved siden av INSTALL THE ASK TOOLBAR og klikk deretter på NEXT:

java4

 

 

 

 

 

 

 

Installasjonen gjør nå resten av jobben for deg, avhengig av datamaskinens ytelse tar det alt fra 10 sekunder til 1 minutt. Når prosessen er ferdig, ser du følgende vindu:

java6

 

 

 

 

 

 

 

Deretter anbefaler jeg at du restarter nettleseren din, slik at du garantert får Java til å fungere i f.eks. nettbanken. Når jeg så logger meg på min bank – i dette tilfellet DNB, får jeg opp følgende advarsel:

java7

 

 

 

 

 

I din nettleser, nettbank og med din datamaskin kan vinduet se annerledes ut. Jeg huker av for "Do not show this again for this app" og trykker RUN.

Og det skulle være det, nå har du oppdatert din Java til siste versjon og kan "leve lykkelig" helt frem til neste sikkerhetshull oppdages og du igjen må oppdatere 🙂

2 kommentarer

  1. halla. gå i instillingene for nettlesern og endre søkemotor/default oppstartside

    Avinstaller ask/ask toolbar på «legg til/fjern programmer» i kontrollpanel

    Høyreklikk i menyfeltet på nettlesern og huk bort alt som har med Ask og gjøre..

    Vær oppmerksom på å fjerne hakene som installerer Ask ved java update. (type nettbank-oppdatering)

    Til sist, Fuck Oracle/java som installerer detta crappet med hver oppdatering til nettbank. Begriper ikke at dette ikke er gjort noe med FOR LENGE SIDEN. Money talks, i Guess.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *