Hvordan lage en blogg på 5 minutter

Leker du også med tanken på å ha din egen blogg?

Dersom du gir avkall på endel fordeler som man har med eget domene og webhotell og ganske enkelt har lyst til å forsøke deg med litt dagbokskriving på nett, burde du bruke den den populære bloggtjenesten blogg.no i første omgang.

Det er mange som tilbyr gratis bloggtjenester, men blogg.no er enkel å sette opp – vi gidder jo ikke å bruke for lang tid på det, ikke sant?

Steg 1 – Registrering #1

For å få din egen blogg så må du registrere deg først på blogg.no. Helt øverst i høyre hjørne (markert med blå ramme) finner du "Få din egen blogg!". Klikk på den knappen for å gå til neste steg.

 

Steg 2 – Registrering #2

Nå skal du velge ditt eget underdomene (altså den adressen som bloggen kommer til å få) og skrive inn din e-post adresse og passord.

I det første feltet må du velge navnet på din blogg, f.eks "minblogg" (full adresse vil bli minblogg.blogg.no). Pass på at du ikke kan forandre på bloggnavnet etter at registreringen av bloggen er fullført.

I det andre feltet skriver du inn din e-post adresse. Du vil få all nødvendig informasjon tilsendt via den e-posten du registrerer din blogg på. Du må derfor bruke en e-post som du har tilgang til.

I det tredje feltet må du fylle inn et passord som du velger selv. Du kan bruke mellom 6-16 tegn, sørg for at du bruker et passord som ikke er lett å gjette seg frem til. Når du har fylt i alle feltene klikker du på (markert med blå ramme) " Klikk her for å lage bloggen".

Steg 3 – Du er faktisk allerede i gang med bloggen din

Gratulerer med ny blogg! Det tok vel ikke lang tid? Nå har du din egen blogg. Du kan nå starte med skrive et nytt innlegg, poste et bilde eller forandre på oppsettet slik at alt får et mer personlig preg.

Du kan forandre på farger, skrift eller hva du nå måtte ønske. Du har mange muligheter. Jeg ønsker deg lykke til med den nye bloggen din!    

8 kommentarer

 1. Hei!

  Jeg har klart å få i gang, men nå skjønner jg ikke hvordan jeg rett og slett kan begynne å blogge? Hvor trykker jeg? Er helt grønn????

 2. Hei
  Er det gratis å opprette blogg slik? Har lest en del om «ping» Hva er egentlig det? Hvis jeg lager blogg slik du beskriver så enkelt – er det lett å endre layout osv? Leste på en annen beskrivelse at man må registrere domen og en hel masse – må man det?
  Håper du har tid å svare, da jeg tenker å reg en blogg, men er veldig «grønn». Takk

  1. Hei Ann-Kristin,

   alt kommer vel egentlig an på hvor seriøst du vil blogge. Er det kun snakk om litt «dagbokskriving», så holder det jo i massevis med blogg.no som jeg beskriver i korte trekk – men mulighetene er jo mer begrenset mht. oppsett/design (dog, det finnes endel variasjonsmuligheter). Dersom du satser langsiktig og vil ha full kontroll på innhold, design, reklame osv. anbefaler jeg å kjøpe et eget domene med webhotell (eks. One.com er billig som en startløsning – kun en tier i måneden) og sette opp f.eks. WordPress (slik som jeg bruker i denne bloggen) for å blogge. Det kommer jo litt an på dine datakunnskaper, men kanskje du kan få noen til å hjelpe deg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *