Hvordan laste ned private videosnutter fra Vimeo

Jeg hadde plutselig behov for å laste ned en film som befant seg på Vimeo og slet med å finne en metode som lot meg laste ned filmen til datamaskinen din – rett og slett fordi videosnutten var satt som privat (men ble embedded til offentlig visning på en nettside).

Etter mye frem og tilbake via Google, fant jeg til slutt frem til en artikkel på bloggen til Vince Pergolizzi som løste flokene for meg.

La meg bruke et eksempel som forteller hva jeg gjorde. Gå til f.eks. http://shop.illvit.no/ill/illustrert-vitenskap?media=shoplist&ms=0 som er en reklameside med en embedded vimeo video på.

Videoen kan ikke lastes ned, men du kan klare å finne ut hvor videoen er plassert hos Vimeo (altså korrekt URL). URL’en finner jeg ved å klikke på konvolutten i videoen og klikke på Twitter-symbolet.

Da finner jeg at adressen til videosiden er https://vimeo.com/136495357, men som du kan se, så er ikke videoen å se på siden – den er satt til å vises privat (og tydeligvis mulig å embedde der eier ønsker det).

Men når jeg setter inn endelsen 136495357 i en lenke som starter med http://player.vimeo.com/video/ istedenfor, så kommer videoen opp likevel. Slik: http://player.vimeo.com/video/136495357

Trykker du på lenken, kommer videoen opp i et nytt nettleservindu. Utenfor selve videoen, kan du nå høyreklikke med musa og velge «Vis sidekilde». Da får jeg opp litt av hvert av kodesnutter.

Søk enkelt opp «.mp4». I alt rotet finner jeg følgende lenke https://fpdl.vimeocdn.com/vimeo-prod-skyfire-std-us/01/2299/5/136495357/410584777.mp4

Nå kan jeg i teksteditor eller et annet program lage en enkel HTML-fil som inneholder dette:

<a href="https://fpdl.vimeocdn.com/vimeo-prod-skyfire-std-us/01/2299/5/136495357/410584777.mp4">download</a>

Jeg lagrer fila et sted på datamaskinen og åpner den i en nettleser. Nå kan jeg høyreklikke på «download» og lagre lenken. Vips, har jeg fått lagret videoen til min datamaskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *