Hvordan registrere seg på Facebook

Selv om svært mange nordmenn er registrerte brukere på Facebook, så finnes det fortsatt en god del mennesker som aldri har brukt tjenesten. Etter flere oppfordringer fra folk som ikke akkurat kan betraktes som avanserte databrukere, velger jeg å legge ut en liten bruksanvisning for hvordan du registrerer deg på Facebook.

For å kunne bruke Facebook er du nødt til å ha tilgang til en e-postadresse. E-postadressen kan ikke tidligere ha blitt brukt til registrering av en annen konto på Facebook.

Gå til nettadressen http://www.facebook.com. Du får opp følgende skjermbilde:

Nå skal du ikke gjøre annet enn å fylle ut registreringsinformasjonen som står under REGISTRER DEG. Noe av poenget med å være på Facebook er å holde kontakt med kjente og halvkjente mennesker, så jeg anbefaler deg å skrive inn ditt korrekte navn. E-postadressen er nødt til å være korrekt fordi du får tilsendt en e-post der du må bekrefte at du virkelig vil åpne en konto.

Det er forresten ikke uten grunn at Facebook skriver at opprettelse av Facebook-konto er «gratis, og det skal det fortsette å være». Mange går på limpinnen mht. e-poster som forteller at «nå skal Facebook begynne å koste penger» osv. Facebook er gratis – enklere blir det ikke.

Når det gjelder fødselsdatoen din, så er du kun nødt til å fylle den fordi Facebook vil sjekke at du er gammel nok (over 13 år). Det er ingen problemer med å oppgi en annen fødselsdato enn din korrekte, men det er kanskje litt dumt å få lykkeønskninger på feil dag i året? Du står fritt til å skjule fødselsdatoen din senere hvis du ønsker det.

Etter å ha fylt ut alle feltene (husk å lage et godt passord som du husker, men som samtidig ikke er for enkelt) trykker du på knappen REGISTRER DEG.

Jeg kommer så til et vindu som ber meg skrive inn to ord. Dette gjøres for å unngå at datamaskiner automatisk oppretter brukere på Facebook – rett og slett sjekke at det er en virkelig person som fyller ut skjemaet (dette kalles CAPTCHA-kode).

Det kan være at du har problemer med å lese ordene / bokstavene. Da kan du bare trykke på lenken over og få nye ord. Det er liten vits å forsøke med lyd-captcha, jeg klarer i alle fall sjelden å forstå når bokstavene eller ordene blir uttalt 🙂 Dersom du bruker for lang tid på å skrive inn bokstavene vil du få beskjed om å skrive inn nye ord. Etter å ha skrevet inn ordene trykker du igjen på REGISTRER DEG.

Nå skal du ha fått tilsendt to e-poster fra Facebook. Den ene er en velkomsthilsen og inneholder litt nyttig informasjon. Den andre er viktigere og heter «Bare ett trinn før du er i gang med Facebook». I den e-posten ligger det en lenke som du skal klikke på for å fullføre registreringen av din e-postkonto. GJØR DET!

Ved å klikke på lenken får du opp en Steg-for-Steg-side som du også havner innpå etter å ha skrevet inn den såkalte CAPTCHA-koden (de to ordene som står litt rart skrevet). Den ser slik ut:

Jeg anbefaler å kun trykke på HOPP OVER som du finner nede til høyre på siden. Det er ingen vits i å lete opp kjente folk via andre programmer, i alle fall dersom du er nybegynner.

Steg 2 gir deg anledning til å fylle inn informasjon om skole eller arbeidsgiver, men heller ikke dette er du nødt til å gjøre. Klikk igjen på HOPP OVER.

I steg 3 kan du laste opp et bilde av deg selv. Heller ikke det er du nødt til å gjøre eller gjøre akkurat nå. Vi klikker nå på LAGRE OG FORTSETT.

Du er nå registrert bruker på Facebook og kan starte med å lete opp venner eller bare å bli kjent med systemet. Kanskje du vil legge inn litt informasjon om deg selv, men ikke vær for raus med den – i alle fall ikke i starten 🙂

Spør gjerne dersom du lurer på – bruk kommentarfeltet her.

I søkefeltet øverst på Facebooksiden kan du begynne å lete etter venner og spørre dem om de vil bli venner med deg. Da er du i gang….

17 kommentarer

 1. Hei
  Får samme feilmelding hele tiden når jeg prøver å registrere konto på facebook for min datter som er 13 år i dag. Hr prøvd ca 50 ganger snart. Hva gjør vi feil ? Trenger et meget raskt svar

 2. Min kone Grete er på Facebook.
  Jeg er ikke på Facebook og prøver å komme inn.

  Når jeg prøver, kommer jeg inn på Gretes Facebook og der stopper det.

  Hvordan kan jeg få registrert meg på fb?

  1. Hei Ole. Jeg må nesten anta at dere bruker samme datamaskin – eller i alle fall at kona di har brukt din maskin. En mulighet er å bruke en annen nettleser enn den der du havner rett inn på kontoen til kona, eller så kan du bruke en annen enhet (mobil, nettbrett). Gi meg litt mer informasjon, så kan jeg skissere en løsning.

   1. Jeg har samme problem. Prøver å få opp et skjema for registrering av kona, men havner direkte hos meg selv. Det å bruke annen nettleser eller en annen enhet virker for meg ganske omstendelig. Finnes det en bedre løsning?
    Hilsen Reidar Breivik

    1. Omstendelig er det jo egentlig ikke, men du kan jo starte med å logge ut av Facebook’en din. Men uansett, det blir jo bare krøll senere hvis dere bruker samme maskin – da må du nesten dele opp i forskjellige nettlesere.


 3. Jeg må da kunne få en FB konto uavhengig av Gretes konto?
  Hvorfor skal dette være så vanskelig?

  Mvh
  Ole A. Westberg

 4. Hei, jeg var på Facebook for mange år siden, men gikk ut. Nå ønsker jeg å melde meg på igjen, men med et alias/pseudonym. Er det anledning til dette, og hvordan skjer da påmeldingen?

  Hilsne Bjørn

  1. Man skal jo ikke bruke en falsk identitet siden dette er i strid med Facebooks regler (og i tillegg er det å gi seg ut for å være en annen dårlig nettskikk), men deg om det. For sikkerhets skyld bør du nok velge en annen e-postadresse enn den opprinnelige.

 5. Hei
  Ramlet innom din side da jeg søker etter hjelp for å få opprettet en facebook konto.
  Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke får opprettet side. Har lagt inn navn og epostadresse f nr men får beskjed «Vi krever at alle skal bruke det navnet de bruker til vanlig, det de blir kalt av vennene sine, på Facebook. Finn ut mer om våre retningslinjer for navn.» Jeg har sendt inn id dokumentasjon som viser at jeg er meg:-) og får en epost som sier «Takk for at du bekrefter identiteten din. Vi har endret navnet på brukerkontoen din til det ønskede navnet. » Hjelper ikke meg det døyt.. Hva tror du ?

  1. Hei. Ikke godt å si hva som skjer her. Har du et spesielt navn? En mulighet er å lage en ny e-postkonto (Hotmail, Gmail) og registrere en konto med et «vanlig» navn som ikke gir problemer, deretter kan du endre navnet når kontoen er opprettet.

 6. Vi prøver også å opprette FB til ei som fyller 13 år i dag, og har samme problem som ei som spurte tidligere her. Det hopper tilbake til fødselsdato, vil ikke godkjenne, men ingen feilmelding.

  1. Heisann. Hva om du forsøker å gjøre henne ett år eldre? Det spiller jo ingen rolle for dere, siden hun jo har nådd «den lovlige alderen» for Facebook? Husk på å bruke korrekt dag og måned, så slipper det å komme overraskende lykkeønskninger på feil dag….

 7. Hei, jeg innser at jeg trenger å opprette FB-konto for å få med meg informasjon om barnas skole og fritidsaktiviteter. Men jeg ønsker å oppgi færrest mulig opplysninger om meg selv, sperre for det meste av venneforespørsler osv. Jeg har ingen planer om å legge ut mye selv, kun til å få med meg et par grupper. Prøvde å opprette konto for noen år siden, men slettet kontoen samme dag, siden det før det var gått 30 minutter rant inn venneforespørsler fra masse folk jeg ikke har noe behov for å ha kontakt med.

  Har du noen tips til strenge personverninnstillinger? Er skeptisk til hele forretningsideen til FB som går ut på å overta rettighetene til alt folk legger ut og selge det videre.

  1. Heisann. I hovedsak vil jeg anbefale deg å bruke en nettleser du ikke bruker til vanlig (f.eks. Opera). I denne oppretter du en helt ny e-postadresse som kun brukes til FB-innloggingen (og annet slikt), f.eks. Gmail. Dernest oppretter du en Facebook-konto. Jeg skal ikke anbefale hva du bør gjøre, men poengterer bare at mange i utlandet (f.eks. Tyskland som jeg har god peiling på) som er opptatt av personvern lager FB-navn som ikke stemmer med faktisk navn. Det kan være så enkelt som at folk som heter Henning lager en konto med navn Hen Ning. Skjønner pointet?

   Når det gjelder personverninnstillingene, så går du etter opprettelsen til https://www.facebook.com/settings?tab=privacy. I hovedsak kan du stenge for vennespørsel, hvem som kan se vennelisten (om du i det hele tatt har noen venner via denne FB-kontoen), og hvem som kan finne deg via telefonnummer (dersom du vil være helt anonym der også kan jeg anbefale nytt kontantkort i en gammel telefon….) og e-post (stenge helt).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *