Hvordan slå av automatisk avspilling av video i Facebook

Du har kanskje fått med deg at Facebook nå har skrudd på automatisk avspilling av videoer i Facebook-strømmen din.

Men du kan på en enkel måte slå av denne muligheten, slik at du får litt styring med nyhetsstrømmen din.

Bruker du desktop-versjonen av Facebook, er det rimelig enkelt. Bare gå til denne lenken (mens du er innlogget på Facebook) og velg AV.

Bruker du iPhone, er det ikke like enkelt. Med en iPhone gjør du som følger:

 • Velg Innstillinger på iPhone’n din
 • Klikk på Facebook
 • Velg Innstillinger under Facebook
 • Skru på «Automatisk avspilling kun på» – denne sørger i alle fall for at du ikke får automatisk avspilling av videoer når du bruker mobildata.

Bruker du Android-telefon, skal du gjøre følgende:

 • Gå inn i Facebook-appen på telefonen din
 • Skyv nyhetsstrømmen din til høyre (sveip)
 • Klikk på Applikasjonsinnstillinger
 • Huk av for «Automatisk avspilling av videoer kun på Wi-Fi»

På telefoner er det altså ikke mulig å unngå automatisk avspilling totalt, men du sørger i alle fall for at kostnadene minimeres.

2 kommentarer

 1. Takk for hjelpa, Rune! Jeg fant disse nyttige instruksene dine, og har benyttet meg allerede av et par av dem, da jeg var på jakt etter en oppskrift for å kunne deaktivere «Messenger»-funksjonen. Jeg har hatt Messenger-funksjonen en tid. (Jeg bestemte meg for å prøve den, da det til stadighet poppet opp beskjed om at venner hadde det, og jeg «der og da» ikke hadde satt meg nok inn i konsekvensene for å ta ibruk denne funksjonen. Jeg har en Android-telefon /Samsung Galaxy Trend Plus/ og skulle gjerne visst hvordan jeg fjerner Messenger-funksjonen på denne. Beste hilsen Anne

  1. Hei Anne. Beklager sent svar. Du tenker vel da egentlig på hvordan du avinstallerer appen? Det gjør du ved å gå til Innstillinger –> Appstyring og finner frem appen du vil kvitte deg med. Trykk på appen og du får muligheten til å avinstallere. I alle fall er det sånn på min Galaxy 5.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *