Hvordan står det til, Anika?

Jeg er alltid glad når det plinger i e-postkassen min. Nye e-poster leses ivrig, enten det er viktig eller uviktig. Jeg er vel kanskje avhengig, men sier som enhver addict: Jeg kan slutte når som helst. Jeg interesserer meg til og med for andres e-poster.

Her forleden snakket jeg med en kollega som hadde mottatt en rar e-post fra en Anika Motteram. Siden emnet var "Hvordan står det til?" hørtes den jo harmløs ut.

Anika er nok en liten bitch likevel. I selve meldingen stod det kun

Hva nytt? http://savannah.apiece.info/

Og dermed var nok min sympati for kjære Anika fra Spania (hun sender fra en .es-adresse) borte. Anika forsøker å lure meg til å klikke på linken! 🙁

De fleste er forhåpentligvis skeptiske nok til å slette e-posten fra Anika (sendt fra anikmottae@orangemail.es). Klikker du på linken, havner du relativt kjapt på en datingside med et litt lugubert innhold. Et trenet øye ser kjapt at dette bare er vås.

Jeg bruker forresten av og til AVG Linkscanner Online til å sjekke lenker, men det bør man gjøre med varsomhet. Når det gjelder linken nevnt i e-posten blir man etter kort tid viderekoblet til en annen adresse (noe som er ganske typisk for å gjemme sine spor), dermed kan ikke linkscanneren kontrollere godt nok.

Moralen i denne historien: Utvis skepsis til e-poster du får. Slett dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *