Lano-ungen – genistrek?

I flere måneder har jeg fulgt med på kåringen av årets Lano-unge, hovedsaklig fordi en multifunksjonshemmet gutt har ledet racet. Jeg har lurt på hva såpeprodusenten ville gjøre med dette, siden Lano for meg alltid har hatt en eim av «pene, rene barn». Nå kommer markedsspesialistene på banen og hevder at det hele er en genistrek. Enig!

Hvert år siden 50-tallet har Lilleborg brukt konkurranse for å finne ut hvem som skulle bli årets Lano-unge, nå har fremtiden også kommet til såpen og folk fikk stemme frem sin favoritt.

Folk som har stemt på den multifunksjonshemmede gutten har nok hatt forskjellige motiver. Noen ville at gutten skulle vinne for å se hva Lilleborg ville gjøre med det når de ikke lenger fikk et prektig barn å bruke som motiv. Andre var genuint opptatte av at alle barn er flotte barn, enten de er slik eller slik. Kort sagt: sympati eller ironi?

At det har vært aksjoner blant internettbrukere for å stemme frem gutten, er det ingen tvil om. Jeg heller også til den tanke at de organiserte aksjonene ikke akkurat bare er positivt ment, her er det noen som vil vise Lilleborg både den ene og den andre fingeren.

Når firmaet bak konkurransen gir fra seg kontrollen over konkurransen, må man forvente alt mulig. Lilleborg har på en genial måte klart å gjøre denne kåringen til en «snakkis» – hva er vel bedre enn det? Når jeg til og med hører småbarn si på butikken at de vil kjøpe Lano for å se hvem som er på bildet, da virker det som om markedsføringen har funket bra.

Men hva synes du? Stemte du på gutten? Av hvilken grunn?

Lano-ungen i media:

08.09.2010 – Lano-ungen er en genistrek.

08.09.2010 – Et annerledes Lano-barn.

07.09.2010 – Hackerforum tar æren for Lano-seier.

06.09.2010 – Han ble Lano-ungen.

02.07.2010 – Kan en funksjonshemmet bli Lano-unge?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *