Laste ned hele fotoalbum på Facebook

Det er ikke helt enkelt å få tak i bilder som ligger på Facebook. Her forleden fikk jeg en forespørsel fra en bekjent som ønsket seg et bilde fra Facebook på skrivebordet sitt. Jeg endte opp med å ta skjermbilde av skjermen og deretter skjære ut bildet og lagre det i jpg-format. Det er litt for tungvint når det finnes gode applikasjoner som ordner det hele på en enkel måte – Facebook Photo Album Downloader.

Det finnes selvsagt mange forskjellige muligheter for å rippe et bilde fra Facebook, enten vi snakker om tillegg i diverse nettlesere eller egne programmer. Men det enkleste er nok å installe applikasjonen som gir deg muligheten til å laste ned hele album eller enkelte bilder. Du behøver bare å kopiere hele nettadressen (URL’en) til albumet og velge ut hvilke bilder du vil laste ned. Deretter havner bildene i en pakket fil – en såkalt zip-fil. Denne må igjen pakkes ut. Finn frem fila i utforskeren og høyreklikk på den – pakk ut – enten ved hjelp av Windows sin egen utpakkingsmulighet eller f.eks. Winrar (sjekk 32-bits eller 64-bits Windowsversjon med mitt tips) som jeg selv bruker.

Etter at du har installert applikasjonen, behøver du bare å gå til http://apps.facebook.com/saveimages/ for å laste ned det du måtte ønske (du finner applikasjonen også i menyoversikten på venstre side i Facebook). Men husk at det er noe som heter copyright og bad behaviour på nett. Ikke misbruk denne muligheten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *