Markedsføringen av Midtfylket og Norefjell

Hvert eneste år på disse tider leser jeg i min lokalavis Bygdeposten om Reiselivsmessen og hvilke aktører fra vårt nærområde som profilerer seg der. Jeg vil overhodet ikke påberope meg noe kjennskap til hva som foregår der (bortsett fra at jeg forstår at Hanne Høne gir bort smaksprøver av elgkjøtt og vin) eller hva som er effekten av dette arrangementet (tipper de som er med sier at det er vanskelig å konkretisere – her snakker vi om bransjetreff og snusing på hverandre).

Det jeg kan reagere på er sammenblandingen i Bygdeposten  som tydeligvis går i retningen av at reiselivsmessen er et sted hvor «vanlige» turister labber rundt, ser TV2-skilt og trivelige mennesker a la Turid Hjertaas fra Villa Fridheim og sporenstreks får lyst til å besøke området vårt. Jeg tror i alle fall ikke det fungerer slik.

Jeg vet at kultur- og opplevelsesinstitusjonene rundt Norefjell spesielt og i kommunene Modum, Sigdal og Krødsherad generelt jobber knallhardt for å få reiseoperatører til å få opp øynene for at regionen vår er verdt et besøk eller flere. Men jeg tror man ville ha mer å hente på alle turister som reiser på egen hånd og er flittige med informasjonsinnhentingen på forhånd – særlig de utenlandske. Og her kommer jeg til sakens kjerne: Visit Norefjell sin informasjon via internett er for dårlig. Punktum.

Jeg stusser over at Ivar Blystad, daglig leder i Norefjell Destinasjon og således ansvarlig for det som foregår av ting og tang innen markedsføring av Norefjellregionen, uttaler til media at det ikke er penger til å gjøre «stunts» (ekstra markedsføring) for eksempel pga. den ekstraordinære markedsføringsmuligheten som Senfredags bruk av området vårt gir. Når Villa Fridheims Turid Hjertaas forteller at de ikke har en krone til utbedre nettsidene eller få en hjelpende hånd til å bruke en liten times jobb (500 spenn, Turid! – haha) for å opprette en Facebook-side og lage litt ståhei, så stusser jeg igjen.

Hvorfor stusser jeg? Jo, fordi jeg vet at Regionrådet for Midtfylket (Jepp, et av supperådene jeg så gjerne kritiserer) i hele 2010 har hatt markedsføring og profilering av regionen vår som satsingsområde. 17. mars 2010 ble det avholdt et møte i regionrådet (som er et kvasiorgan for ordførere og rådmenn i Midtfylket). I den tynne saksutredningen heter det:

Norefjell reiselivsforum søker om kostnadsdekking av 50% av totale kostnader for felles markedsføring og profilering av reiselivsregionen vår. Dette er regionrådets store fellesprosjekt i 2010, og regionrådet har signalisert at vi er positive til dette samarbeidet. Norefjell reiselivsforum er et treårig prosjekt, hvor det søkes om totalt 3 millioner kroner. Rådmannsforum legger opp til at denne kostnaden fordeles likt over disse tre årene.

Sitat: http://www.sigdal.kommune.no/download.asp?DAFID=2762&DAAID=29

Uten at det skjedde endringer i forslaget, ble det altså vedtatt å bevilge 1 million kroner hvert år fra 2010. Fortell meg hva pengene brukes til? Er ikke disse pengene beregnet å bli brukt til markedsføring av regionen vår?

I flere år har jeg påpekt overfor dem som driver nettsiden Visitnorefjell.no at det er pinlige greier som presenteres utenlandske gjester. Jeg har gjentatte ganger påpekt feil og mangler – uten at disse har blitt rettet opp. Har dessverre en mistanke om at noen tror jeg forsøker å skaffe meg selv jobb mht. nettsiden eller oversettelse. På direkte forespørsel har jeg avvist et slikt ønske og bedt om at profesjonelle aktører må inn i bildet. 

21. januar 2010 holdt Ivar Blystad en presentasjon som ga retningslinjer for arbeidet til Norefjell Destinasjon, samtidig fremla han tall som viser at det er tyskerne som definitivt er den største utenlandske besøksgruppen i vårt område. Jeg har gode kunnskaper i tysk og engelsk, definitivt i motsetning til de folkene som har utarbeidet og oversatt nettsiden visitnorefjell.no. Fine bilder, men tekstene er amatørmessige, fulle av feil og inneholder en salig blanding av forskjellige språk.

Tror Norefjell Destinasjon at dette er måten å lokke til seg utenlandske kunder på (også den engelske varianten er spekket med feil og mangler)?

Som sagt, det er flere år siden jeg har påpekt dette i e-poster – har bevisst latt være å gå ut offentlig med kritikken. Nå er det på tide å ta bladet fra munnen og forhindre at skattepenger går med til dill og dall – når de faktisk kan brukes litt nyttig.

Sett i gang, neste sesong er ALLTID rett rundt hjørnet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *