Min brukerkonto på Facebook er hacket

Av og til får jeg henvendelser fra folk som har mistet kontrollen over sin Facebook-konto – de kaller det som oftest "jeg har blitt hacket på Facebook".

Det hele dreier seg selvsagt om at en fremmed person har fått logget seg på kontoen du har på Facebook – enten ved at de har fått snusen i passordet eller ved hjelp av andre "smarte" metoder.

De fleste lager seg ganske enkelt en ny konto, men det er jo surt om den gamle ligger der og kanskje til og med brukes av "hackeren".

Hvordan gå frem for å rapportere en hacket brukerkonto på Facebook?

Jeg anbefaler å forsøke følgende fremgangsmåte:

1. Logg ut av Facebook dersom du er pålogget med en brukerkonto (du har vel neppe tilgang til din hackede konto?).

Gå til http://www.facebook.com/help/contact/?id=274459462613911.

(Klikk på bildet for å se en større versjon)

Velg "Brukerkontoen min er hacket" og klikk deretter på "Få hjelp her".

Klikk her på knappen "Brukerkontoen min er misbrukt".

Så må du forsøke å identifisere hvilken brukerkonto du mener har blitt misbrukt. Dette gjøres ved å angi forskjellige alternativer – det beste er å angi linken til profilen du mener har blitt hacket, altså f.eks. http://www.facebook.com/hansnerstadhacket.

Legg merke til at dersom du kopierer linken fra adressefeltet i nettleseren og adressen er angitt med https, vil ikke Facebook forstå dette. Ta så i tilfelle bort s i https.

Du får nå opp en boks der du skal bekrefte informasjonen din ved å tolke de kryptiske tegnene – slik som vist nedenfor.

Facebook sporer sannsynligvis via cookies at du også bruker andre Facebook-kontoer fra din maskin. De stoler derfor ikke helt på deg, og advarer deg nok en gang:

Du klikker selvsagt på "Dette er min brukerkonto" for å bekrefte at kontoen er hacket, misbrukt eller whatever.

Så kommer du til neste bilde:

Hva som skjer dersom du faktisk husker et gammelt passord, vet jeg dessverre ikke. Personen jeg har forsøkt å hjelpe, husker dessverre ikke et tidligere passord. Dermed klikker jeg bare FORTSETT (med tomt vindu på passordfronten) og får opp følgende:

Da får du se hvilken adresse som er knyttet til din misbrukte konto. Facebook håper vel rett og slett at du fortsatt har tilgang til e-postkontoen som er angitt. Adressen er angitt slik at ***** erstatter enkelte deler av e-postadressen, men du selv bør kunne kjenne igjen om dette er en adresse som tilhører deg.

Dersom du har styringen over e-posten angitt kan du altså klikke på TILBAKESTILL PASSORD. Vi for vår del må nok klikke på "Har du ikke lenger tilgang til disse?".

Vår ferd går videre. I bildet nedenfor skal du så angi en adresse som du faktisk har tilgang til!

Her er det litt kinkig. Dersom du allerede har opprettet en annen brukerkonto på Facebook, kan du ikke angi en e-postadresse som tidligere er brukt for en brukerkonto. Du må derfor angi en e-postadresse som IKKE tidligere er brukt som registreringsadresse for en Facebook-konto. Når jeg så angir en fresh adresse, får jeg i mitt tilfelle opp følgende vindu:

Om du får opp dette spørsmålet, avhenger nok av om du tidligere har angitt en slik sikkerhetsvariant. Hvis du treffer på noe annet, er det fint om du forteller meg det i kommentarfeltet nedenfor.

Jeg opplever at folk får litt forskjellige varianter når de navigerer gjennom de forskjellige vinduene, kanskje du kan fortelle meg hva du treffer på av informasjon? 

 

34 kommentarer

 1. hei. Facebook- profilen min har blitt hacket. Jeg husker ikke passordet til gamle epost adressen min. Hva kan jeg gjøre ? kan du hjelpe meg ?

 2. Hei! Jeg trur jeg har blitt hacka. Hvertfall var passordet på kontoen min endret, så jeg måtte få tilsendt nytt på sms, nå er det resatt, og jeg har fjerna meg fra alt av sider og grupper. holder dette? Altså bare å resette passordet?

 3. jeg ble til sendt en link i chat på facebook, og når jeg trykket på den, begynte hele face å klikke helt..den begynte å like mange sider og følge andre fra andre land, og de som hacket meg skiftet passord, men jeg klarte å komme meg inn igjen..men de gjorde noe rart med pcen min, den har blitt helt annderledes, den må altid gjenopprette seg, og det kommer alltid error..+ at hvis jeg har byttet passord på face og forsikrer meg om at ingen andre har tilgang til den, så er det noen som liker andre sider og følger andre fra min face!..hva kan jeg gjøre for å slippe dette???

 4. Jeg opplevde det samme som Martine. Facebookkontoen ble hacket og pc infisert med virus. Likte plutselig 250 merkelige sider jeg aldri har sett og ukjente folk dukket opp i feeden. Jeg klarte ikke finne ut av det og måtte tilslutt slette brukeren min. Pcen er fortsatt helt føkka og det går ikke an med systemgjenoppretting.

 5. Hei, Facebooken min ble hacket for en ukes tid siden. Har siden da prøvd å få den tilbake, uten hell… Jeg har fulgt din «oppskrift» men kommer meg ikke så langt som å «velge tre betrodde venner». Jeg får da beskjed om at profilen er utilgjengelig og at jeg må prøve en annen nettleser…(?) Er dette noe du kan hjelpe meg med ? Mvh. Heidi

  1. Dessverre, da vet jeg heller ikke videre. Kanskje Facebook har endret måten å gjøre det på. Har du ikke tilgang til e-posten du brukte når du laget FB-kontoen?

   1. Ja, de må tydeligvis ha endret noe. Det er vel heller ingen mulighet for å kontakte fb på noe vis? Jeg har dessverre ikke lenger tilgang til e-posten som er registrert på fb. For alt jeg vet, kan vel den være hacket og. Men skal være mulig å velge tre betrodde venner, men kommer meg som sagt ikke så langt. At profilen er «utilgjengelig», kan det muligens ha noe med at jeg sperret fb, da jeg skjønte at den var hacket ?

 6. Hei jeg har blitt hacket på facebook.. Passord på både facebooken og den e-post adressa ble endra og tattovoer. Personen som hacket meg endra også navn og bilder på min konto. Hvordan skal jeg få den slettet? Kontakte politiet, eller sende inn til facebook at personen er «død»?
  Takk for hjelp!
  Mvh vilde

  1. Hei.

   Fremgangsmåten må da bli å kontakte Facebook. Du gjør det ved å rapportere den gamle profilen. Finn frem til profilen og klikk på symbolet […] som du finner oppe til høyre på profilsiden til vedkommende profil. Klikk så på Rapporter/Blokker. Dernest kan du markere «Dette er den gamle profilen min» og velge «Gjenopprett denne brukerkontoen – den har blitt hacket» eller «Steng denne brukerkontoen».

   Lykke til 🙂

 7. Hei.
  Min kones facebook konto er hakket, en person med navn Heidi Ahlsen dukker opp på alle tråder og meldinger.
  Alt er av info om min kone er fjernet, e-post, tlf nr, bruker navn. kommer derfor ikke inn for å forandre passord eller annet. Personen eller programmet sender ut reklame om et daiting opplegg.
  Kan kontoen bli tilbakestilt eller slettet?

  1. Fremgangsmåten må da bli å kontakte Facebook. Du gjør det ved å rapportere den gamle profilen mens du er innlogget fra en annen eller ny profil (som du jo kan opprette, i verste fall med en ny e-postadresse). Finn frem til profilen og klikk på symbolet […] som du finner oppe til høyre på profilsiden til vedkommende profil. Klikk så på Rapporter/Blokker. Dernest kan du markere «Dette er den gamle profilen min» og velge «Gjenopprett denne brukerkontoen – den har blitt hacket» eller «Steng denne brukerkontoen».

   Lykke til 🙂

 8. Hei jeg har blitt hacket og noen har byttet passord, når jeg forsøker og lage nytt, og får kode sendt på mobilen kommer det opp at je har forsøkt for mange ganger. Jeg har ventet en god stund men det samme kommer opp igjen, og igjen. Jeg har ikke veldig lyst til og lage ny konto. Noen råd?

  1. Dette er jo litt gammelt men dette har akkurat skjedd meg og jeg finner ikke ut av det…

   Hva gjorde du tilslutt?

 9. Jeg fikk deaktiveret min konto hos FB for 6 dage siden og fikk i ettertid mail fra FB om de hadde deaktiveret min konto ved en feil og den no skulle være åpen igjen. Men når jeg prøver og logg mig inn popper det opp et vindu som sier takk for du venter mens vi bekrefter din ID for denne brukerkonto. Og når jeg søker med min email etter min konto skrives der at denne mail samsvare ikke med en deaktiveret konto. Har sendt 40 mailer til FB men det er vist ikke mye hjelp og få fra det såkalte hjelpesenter.

 10. Hei Rune.
  Nå skjønner jeg ingenting! Facebook kontoen min er nå plutselig på arabisk.
  Jeg får ikke gjort noe som helst, for det er bare masse rare tegn.
  Har kontoen min blitt hacket? Har du hørt om slike tilfeller før?
  Jeg er ganske fortvilet nå. Har du noen tips eller forslag til hvordan jeg
  kan løse dette? Er deg takknemlig, uansett svar.
  Mvh Monica

 11. Hei
  Jeg fikk for litt over en uke siden en facebook virus link av venninen min på meldingene på face. Jeg trykket inn og så ble den linken sendt til hele vennelista mi. Dagen etter så var jeg plutselig logget ut og får ikke logget meg inn igjen. Har prøvd å endre passord, men hver gang jeg skal endre og skal til å trykke «bekreft det nye passordet» så kommer samme varsel opp hver gang » bekalger det har oppstått en feil, vi prøver å fikse det så fort som mulig» Den varselen får jeg hver gang jeg har prøvd å endre passord og gjennoprette kontoen min. Men når jeg har søkt på brukeren min fra vennen min sin mobil kommer brukeren min opp så den har ikke blitt slettet. Samme problem skjer på mobil også, selvom det var på pcen jeg trykka på virus linken på. Vet du hva det er? Vet du om noen som kan fikse dette?

 12. Hei 🙂

  Facebooken til en venninne av meg er blitt hacket. Jeg har prøvd flere metoder for å hjelpe henne med å komme inn igjen på den, men det ser ikke ut som det vil fungere. Jeg ville prøve din metode men jeg får ikke opp noe «få hjelp her»
  og kommer derfor ikke videre.. har du noen tips? 🙂

  1. Heisann. Dessverre endrer Facebook av og til på sine rutiner, så jeg er litt usikker på hvor du har blitt stående fast. Kan du fortelle litt mer?

 13. Hei!
  Jeg opplever at noen andre logger seg inn på kontoen min. Jeg har byttet passord, og aktivert totrinnsverifisering. Alilevel blir jeg logget ut, passordet blir endret og jeg får meldinger fra Facebook på arabisk, pluss at alt jeg googler rundt Facebook på nettleseren står på arabisk. Jeg får endret dette de få gangene jeg får logget inn (24 timer etter å ha mottatt kode fra venner). Men jeg får ikke endret e-post adressen min og mistenker at de som er på profilen min har tilgang til denne. Har ikke brukt den mailen på flere år og får ikke tilgang til den heller. Noen tips? 🙂

 14. Min tantes facebook konto er hacket.
  Hun har prøvd fremgangsmåten din øverst, men det går ikke for hun får da ikke trykket på noe der.

 15. Min konto er blitt sperret pga. at noen kan ha brukt kontoen uten min kjennskap. Konto låst 10.Juki 2021.

  Morten Resvoll.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *