Nettløsning for folk uten fremmede bokstaver

Det hender jeg kommuniserer med folk i land som har «rare» bokstaver og som synes jeg er en smule «dum» som ikke klarer å skrive enkle ord fordi mitt norske tastatur mangler slike muligheter (de tenker ikke nødvendigvis over at jeg ikke har deres tastatur). Heldigvis finnes det en redning der ute; den heter i dette tilfelle Type It og er et onlineprogram som på en enkel måte gir deg muligheten til å skrive alle finurlige tegn.

Selvsagt har vi nordmenn også endel spesielle tegn som ikke akkurat er internasjonalt kjente. Selv forsøker jeg meg gjerne med litt tsjekkisk og slovakisk, men blir lat og orker ikke lete frem ASCII-kodene for å skrive korrekt – dette er betraktelig enklere. Nå kan jeg imponere ved å bruke denne tjenesten som er utviklet av en polakk.

Type It støtter rundt tyve språk. Du kan sette inn spesielle tegn i en tekst ved å bruke menyen som tilbys av nettsiden. Den enkleste metoden å bruke siden på er å skrive inn teksten sin og deretter kopiere den videre til programmet der du vil ha teksten.

Fant tipset via den fantastiske bloggen Free Technology for Teachers.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *