Nordmenn elsker kvoter – jeg hater dem

Det er en stor dag for oss som driver med domener – Registreringsenheten for .no-domener øker kvoten som alle virksomheter kan ha fra 20 til 100 domener. Dette skjer 30. november.

Norid forteller i en pressemelding at dette skjer fordi kvoten på 20 domener ikke lenger dekker behovet. Noen vil sikkert si at 100 domener må være nok og at alt annet vil gjøre ting enda enklere for domenehaier.

Jeg hater kvoter og ser på det som noe særnorsk og totalt unødvendig i et marked som burde være fritt, enten vi snakker om toll- eller domenekvoter. Hvorfor i alle dager skal noen (les i de aller fleste tilfeller: staten) bestemme begrensninger i hva og hvor mye folk eller bedrifter skal kjøpe? Men følgende utsagn er et perfekt kjennetegn på en stat eller offentlig myndighet som tror den vet best:

Etter Norpols syn må en eventuell fjerning av kvoten utredes nøyere før spørsmålet kan tas opp til vurdering.

[…]

På lengre sikt skal selve kvoteordningen vurderes. Dette vil først skje etter at vi har skaffet oss et erfaringsgrunnlag fra den økningen som innføres nå.

Sitat: http://www.norid.no/regelverk/forslag/kvote-2011/

Typisk begrunnelse når man ikke vet hvorfor man gjør som man gjør. Vi må tenke mer over saken, right? Fjern kvotebegrensningen nå!

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *