Oppgavelinjen i Windows XP viser ikke minimerte vinduer

Det er alltid spennende med små datautfordringer. Ofte er det slik at folk som trenger datahjelp har sammensatte problemer. Ofte er det kun snakk om å rense pc'er for virus, spionvare eller malware, men av og til dukker det opp annet småtteri som en datanerd kaller snacks.

Kunden hadde problemer med sin Windows XP-versjon. Vinduer som ble åpnet var ikke å se på nederste linje, den såkalte oppgavelinjen (engelsk: task bar). Å navigere mellom vinduene er da rimelig vanskelig, men dersom man bruker ALT + TAB på tastaturet funker det greit. Men det er jo ingen varig løsning.

Hva gjør seg så for å finne løsningen på problemet? Vel, det er alltid slik at andre har hatt samme problem tidligere. Kunsten består altså i å bruke internett for å lete etter løsninger. Som oftest må man bruke andre språk, og det kan by på noen utfordringer. I dette tilfellet hjalp det fint å søke via Google med strengen "windows xp taskbar not showing".

Deretter leter man jo gjennom et par nettsider før man kommer til den riktige siden, selvsagt må man ha et øye for hva som virker som et seriøst råd og what's not. I dette tilfellet var løsningen å finne på Malektips.com.

På tipssiden Programs Don't Show Up On Taskbar er det en henvisning til et script man kan kjøre for å fikse registeret i Windows. Etter et par klikk var jammen alt i orden igjen. Satser på at kunden er like fornøyd som undertegnede :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *