Rense cachen i Facebook for å unngå gammelt innhold når du deler innhold

Ikke det enkleste å finne en passende tittel for innlegget, men det hele er interessant for folk som administrerer sider på Facebook. Dersom du ønsker å publisere fra en blogg eller nettside som du selv har styringen over, har du kanskje opplevd følgende scenario:

  • Du har skrevet et blogginnlegg.
  • Du har vært innom og endret blogginnleggets tittel og første avsnitt
  • Du poster en link til blogginnlegget og opplever at Facebook serverer deg ditt første utkast
  • Du vet at dersom folk deler linken din videre, så vil det opprinnelige innlegget vises for andre – skitt au

Dette ønsker vi selvsagt å unngå. Hvordan kan jeg så tvinge Facebook til å slette cachen sin og bruke nyere metadata når en delt lenke skal beskrives (forhåndsvises)?

Det er ikke så vanskelig, du skal bare bruke Facebook debuggerverktøy.

1. Gå til http://developers.facebook.com/tools/debug

2. Lim inn URL-en til siden du ønsker skal oppdateres.

3. Trykk FEILSØKE.

Nå skal alle metadata til ditt blogginnlegg (eller hva slags nettside det nå er snakk om) være oppdatert. Du kan da dele innholdet uten å irritere deg over feil innhold.

2 kommentarer

  1. Hei!
    Det er opprettet en gruppe som heter: «Vi som opplevde barndommen på 40/50/60/70-tallet», og det kommer side opp og side ned om dette. Hva kan jeg gjøre for å slippe å få dette inn på min Facebook–side? Er takknemlig for svar på dette. Mvh Kari Enbusk

    1. Hei Kari. Spørsmålet er om dette er en side som du har likt tidligere? Da kan du jo «avlike» den? Dersom du får den opp veggen din, kan du også trykke på PIL NED som du ser på høyre side når du beveger musa over gruppenavnet. Da får du opp forskjellige valg, bl.a. «Jeg vil ikke se dette» og «Ikke følg…».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *