Store norske bedrifter bruker ikke sosiale medier

Metronet undersøkte nylig om Norges største bedrifter er representert på Facebook og/eller Twitter. Oppsiktsvekkende i mine øyne er det at de største firmaene i Norge i liten grad har funnet veien til sosiale medier. Ennå. Når skal big business i Norge oppdage mulighetene som ligger i å nå kunder der de befinner seg? Når skal sentralbordet i bedriften skoleres til å kunne svare på henvendelser via Twitter eller Facebook? Mitt stalltips er at dette vil skje kjapt og i løpet av 2011.

Ifølge Metronets undersøkelse er det bare 19% av bedriftene som er tilstede på Facebook, mens tallet for Twitter er 17%. Når man sammenligner med tall fra f.eks. USA, ser man fort hvor de norske bedriftene ligger an.

I en undersøkelse foretatt av University of Massachusetts Amherst i 2010, viser det seg at blant de 500 største amerikanske selskapene (målt som vanlig av Fortune) er det 23% som har blogg, 60% bruker Twitter og 56% har en aktiv Facebookside. Det er dermed en lang vei å gå for de norske selskapene…

I blogginnlegget «Kundeservice på Facebook» kommenterte jeg hvordan endringene i folks forventninger til kontakt med firmaene slår ut i forventet responstid når det gjelder kundeservice. Store bedrifter er kanskje ikke akkurat kjent for raske tilbakemeldinger(?), men det vil jo bety at det er utrolig mye å hente på goodwill og tilfredshet ved å bli mer aktive brukere av Facebook og Twitter.

Avslutningsvis viser jeg til konklusjonen i undersøkelsen foretatt av UMass:

This clearly demonstrates the growing importance of social media in the business world. These large and leading companies drive the American economy and to a large extent the world economy. Their willingness to interact more transparently via these new technologies with their stakeholders is a clear. It will be interesting to watch as they expand their adoption of social media tools and connect with their constituents in dramatically new ways.

Sitat: http://www1.umassd.edu/cmr/studiesresearch/2010F500.pdf

Skal norske selskaper lykkes med sin virksomhet, bør de snarest vurdere å komme på banen når det gjelder sosiale medier.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *