Ta backup av Outlook 2003

Mange tror at de er «nødt» til å miste alle mailene sine dersom PC’en kræsjer. Her følger en bruksanvisning for hvordan man sørger for å ta backup av Outlook-fila i Office Outlook 2003 – det er faktisk kun en fil som inneholder alle e-poster, kalenderoppføringer osv.

Det eneste du må gjøre ved nyinstallasjon er å legge inn kontodata for e-posten din. Deretter kan du på en enkel måte spille inn backupfila. Det kan du lese mer om i blogginnlegget Importere backup til Outlook 2003. Jeg kommer også til å lage en oppskrift på hvordan du henter ut outlook-fila dersom pc’en din har kræsja og du gjerne skulle hatt tak i gamle e-poster og kalenderoppføringer.

Åpne programmet Outlook 2003.

Klikk på FIL oppe til venstre i menyfeltet og scroll ned til «Importer og Eksporter…»

Du får da opp et nytt vindu (Veiviser for import og eksport) som gir deg muligheten til å importere og eksportere data fra Outlook. Velg her «Eksporter til en fil» og trykk deretter Neste.

Filformatet du skal velge er «*.pst» og samler alle data fra Outlook i en backupfil. Marker og klikk deretter Neste.

Deretter skal du velge hvilke mapper som det skal tas backup av. Jeg gjør det alltid på enkleste måte, dvs. jeg markerer toppnivået (der du ser det er blått markert) og krysser i tillegg av for «Inkluder undermapper». Slik:

Deretter trykker du Neste – du får nå opp muligheten til å velge plasseringen av backupfila. Jeg pleier å kalle den noe spesielt, slik at jeg uten problemer finner den igjen der jeg måtte velge å legge den.

I feltet for Alternativer behøver du ikke å gjøre noe – la markeringen stå på «Erstatt like elementer med eksporterte elementer». Trykk Fullfør.

Du får til slutt opp et mindre vindu som gir deg mulighet til å passordbeskytte osv. Glem det. La markeringene stå urørt slik som vist på bildet nedenfor:

Trykk OK. Du er nå i ferd med å ta backup av alle dine e-poster, kalenderoppføringer osv. Avhengig av hvor mange e-postmeldinger og kalenderoppføringer du har liggende kan dette ta litt tid. Ha tålmodighet! 🙂

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *