Ta backup av Outlook 2007

Heldigvis er det mange som er flinke til ta vare på dokumenter, bilder, filer og andre viktige ting som befinner seg på pc’en. Men det er ikke like mange som vet at man også kan ta backup av Outlook – for å sikre e-poster, kalenderoppføringer, kontakter osv. Selvsagt kan man også finne selve outlook-fila som jo befinner seg på datamaskinen din, men det er nå engang ikke så galt å ta en manuell backup en gang i blant.

Det eneste du må gjøre ved nyinstallasjon er å legge inn kontodata for e-posten din. Det er også mulig å hente ut kontoinnstillinger ved hjelp av registeret, men en slik bruksanvisning får komme en annen gang. Passordet vil du uansett måtte skrive inn, så du kan egentlig like godt venne deg til å ha orden i papirene (brukernavn, passord, smtp, pop osv.)

Åpne programmet Outlook 2007. (Bruker du Outlook 2003 kan du bruke denne bruksanvisningen istedenfor)

Klikk på FIL oppe til venstre i menyfeltet og scroll ned til «Importer og Eksporter…»

Du får da opp et nytt vindu (Veiviser for import og eksport) som gir deg muligheten til å importere og eksportere data fra Outlook. Velg her «Eksporter til en fil» og trykk deretter Neste.

Filformatet du skal velge er «*.pst» og samler alle data fra Outlook i en backupfil. Marker og klikk deretter Neste.

Deretter skal du velge hvilke mapper som det skal tas backup av. Jeg gjør det alltid på enkleste måte, dvs. jeg markerer toppnivået (der du ser det er blått markert) og krysser i tillegg av for «Inkluder undermapper». Slik:

Deretter trykker du Neste – du får nå opp muligheten til å velge plasseringen av backupfila. Jeg pleier å kalle den noe spesielt, slik at jeg uten problemer finner den igjen der jeg måtte velge å legge den.

I feltet for Alternativer behøver du ikke å gjøre noe – la markeringen stå på «Erstatt like elementer med eksporterte elementer». Trykk Fullfør.

Du får til slutt opp et mindre vindu som gir deg mulighet til å passordbeskytte osv. Glem det. La markeringene stå urørt slik som vist på bildet nedenfor:

Trykk OK. Du er nå i ferd med å ta backup av alle dine e-poster, kalenderoppføringer osv. Avhengig av hvor mange e-postmeldinger og kalenderoppføringer du har liggende kan dette ta litt tid. Ha tålmodighet! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *