Teamviewer – løsningen for deg som trenger hjelp

Det finnes forskjellige programmer som man kan bruke dersom man trenger hjelp med sin egen datamaskin. Jeg har gode erfaringer med Teamviewer – et program som gir tilgang til en annen maskin – samtidig kan du selv kanskje hjelpe andre en gang 🙂

Mange er engstelige for å installere slike programmer, fordi de tror at man alltid gir tilgang til pc’en sin. Men dette styrer du selv, du må gi tilgang til maskinen. Dersom du vil ha hjelp av en ekspert, gir du vedkommende ganske enkelt brukernummer og passord. Dermed kan personen logge seg på og drive med det du trenger hjelp til, men du kan når som helst bryte forbindelsen.

Her er en liten bruksanvisning for hvordan du installerer Teamviewer:

Gå til http://www.teamviewer.com

teamviewer_2016_1

Klikk på LAST NED TEAMVIEWER.

Nå laster du ned en liten fil til datamaskinen din – selvsagt nødvendig for å installere programvaren. Teamviewer_Setup_no.exe er bare på ca. 10 MB og det burde gå rimelig kjapt.

Finn .exe-fila og start den.

teamviewer_2016_2

Klikk ganske enkelt på GODTA – FULLFØR. Muligens forlanger Windows-versjonen din at du skal tillate videre installasjon (med et lite JA/NEI-vindu) – det bør du nok gjøre, ja!

Vips, så er jobben med installasjonen gjort og du kan sette i gang.

teamviewer_2016_5

 

Dermed er du klar til å oppgi ID-nummer og passord til personen som skal logge seg på maskinen din. Dersom du skal logge deg på en annens maskin, må du få oppgitt numrene til den personen og skrive det inn i feltet på høyre side.

Lykke til! Det går nok bra skal du se!

Dette innlegget er oppdatert 26. mai 2016 med den siste versjonen av Teamviewer.

2 kommentarer

  1. Hei,
    Jeg har glemt bruke navn og passordet mitt. I tillegg har jeg glemt E-posten som kontoen er registert med.
    Hvordan kan jeg slette den?

    1. Forstår ikke helt. Du behøver jo ingen konto for å bruke Teamviewer? Kontobruk er ment dersom du skal ha fast tilgang til enkelte maskiner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *