Tjen penger på bloggen din

Visste du at det går an å tjene penger på å blogge? Dersom du allerede har en blogg på f.eks. blogg.no, har du kanskje lagt merke til reklamen? Den tjener du selv ingenting på; det gjør faktisk eierne av blogg.no – i alle fall dersom du har en «lite kjent» blogg. Hvorfor blogge og unngå å tjene penger på siden din? Det er et faktum at jo flere besøkende du har, jo flere klikker på reklamen din.

Nylig kom minstemann til meg og lurte på hvordan han kunne lage seg en blogg kjapt og greit. Det enkleste er følgende fremgangsmåte (det tok minstemann 5 minutter å lage denne bloggen – mer arbeid får komme senere):

1) Opprett en konto hos Gmail.

2) Logg på Blogger.com og opprett en blogg som får adressen XX.blogspot.com.

I Blogger-systemet styrer du selv hvordan utseendet på bloggen din skal være, men det viktigste er at du også styrer reklamebolkene. Selvsagt kan det være kjekt å putte reklame inn i selve blogginnleggene også, men en slik veiledning får komme en gang.

I første omgang bør du registrere deg hos forskjellige tilbydere som gir deg anledning til å plassere reklame på nettsiden din:

1) Google Adsense

Det er svært enkelt å kjøre en kombinasjon av blogg på blogger.com og annonser fra Google Adsense. Annonsene fra Adsense tilpasses innholdet ditt på nettstedet ditt og «lokker» de besøkende til å klikke på annonser. Slik tjener du penger uten å gjøre en særlig innsats, bortsett fra å ha innhold på bloggen din.

2) Tradedoubler

Firmaet Tradedoubler har mange tilbydere som gir deg anledning til å plassere bannere, lenker til produkter osv. på nettstedet ditt. Har du en blogg som omhandler elektronikk og duppedingser, vil det kanskje passe å lenke til produkter som selges hos MPX.no – nettstedet må godkjennes av hver enkelt tilbyder. Gjennom salg og registreringer tjener du hyggelige kroner (f.eks. prosent av salg).

3) Guava Media

Guava Media har kampanjer, konkurranser og undersøkelser som igjen gir deg klingende mynt i kassen. Man får beskjed på e-post om nye kampanjer, slik at du hele tiden kan vurdere om det er noe som passer inn i din blogg.

4) Euroads

Euroads er viden kjent (kanskje også beryktet) for sine undersøkelser/konkurranser, men firmaet har også mange gode tilbud som du kan profilere via nettstedet ditt.

5) Mikkelsen Media

Mikkelsen er ganske lik Euroads og Guava – særdeles aktive innen undersøkelser/konkurranser.

Innenfor de forskjellige affiliatenettverkene er det selvsagt forskjellige måter å sette opp reklamen på, men felles er at du på en enkel måte finner frem til bannere, koder osv. som du kan lime inn i bloggsystemet ditt. Ta deg litt tid og bli kjent med nettverkene.

Du kan selvsagt gjerne spørre meg dersom du lurer på noe. Husk å sjekke betingelser og vilkår på nettsidene du bruker. Lykke til!

5 kommentarer

 1.  
  Å tjene penger på Internett er ikke noe problem. Det er noe jeg gjør daglig. Å sette opp et nettsted er enkelt, skrive innholdet tar noe lenger tid og så må man reklamere for seg på nett med lenker tilbake til nettstedet sitt. Dette drar nettstedet ditt lenger opp i søkemotorene. Og folk finner deg lettere. Man kan bruke Facebook fansider, Twitter og Youtube for å tjene penger også. Dette og mye mer har jeg en god oversikt over.

  Sjekk nettstedet mitt for anbefalinger på kunnskap og informasjon angående kunsten å tjene penger på Internett. Det finner du her: [klippet bort av Rune]

  1. Jeg har klippet vekk nettadressen som du ønsket å reklamere for, hovedsaklig fordi jeg ikke er glad i MLM-systemer der man lover gull og grønne skoger til dem som registrerer seg. Nettsiden baserer seg på blakke folk som oppfordres til å forsøke seg på nett, men det er en håpløs bransje. Mitt innlegg går på å tjene penger på å skrive egne tekster, slik du jo også skriver om i første avsnitt.

 2. Hei,

  Ser at dette er en tidligere artikkel, men den er like aktuell i dag.

  Jeg har bare et kort spørsmål som jeg synes det var vanskelig å få et klart svar på gjennom å google.
  Saken er som følger:

  Jeg ønsker å starte med Adsense på min nettside.
  Fra før har jeg en YouTube-kanal som har Adsense-annonser (jeg har en «Hosted Account»/YT-partner).

  Spørsmålet er om jeg må opprette en ny Adsense-konto for nettsiden min, eller om jeg allerede kan bruke den Adsense-kontoen som er knyttet opp mot You Tube-kanalen. Den har vært godkjent for Adsense i flere år. Må i så fall nettsiden bli godkjent før Adsense kan taes i bruk på nettsiden?

  Er dette veien å gå eller vil det skape noen problemer på noen vis å bruke eksisterende Adsense-konto som benyttes for You Tube? Eller bør man ha en separat Adsense-konto for nettsiden?

  1. Hei Andreas,

   Det er faktisk slik at du kun har lov til å ha en Adsense-konto, å ha flere vil således bryte vilkårene til Google (https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=no: Pkt. 2 «Du kan bare ha én enkelt Konto.»).

   Adsense skiller seg ut sammenlignet med f.eks. de fleste affiliatenettverk – noe som betyr at er du først godkjent, så kan du plassere reklame på alle mulige steder du ønsker. Det er dog du selv som må påse at innhold, plassering og utforming ikke bryter med vilkårene. Så det er faktisk bare for deg å gå i gang og plassere annonser på din nettside ved hjelp av Adsense-kontoen som du har brukt på YT.

   Husk forresten at du må ha med en privacy policy-tekst på nettsiden for å holde deg innafor Adsense-vilkårene: https://support.google.com/adsense/answer/1348695?hl=no.

   Forøvrig vil jeg anbefale deg å besøke Webforumet – hvor du kan stille spørsmål og få kvalifiserte svar. Eget underforum for Adsense på http://www.webforumet.no/forum/forums/adsense.3/

 3. Hei Rune,

  Takk for svar. Jeg hadde i utgangspunktet samme oppfatning som deg, dvs er man først godkjent så kan man plassere annonser på andre nettsider.

  Men jeg undrer på om dette kanskje kun gjelder for de som har en nettside og vil plassere reklame på andre nettsider. Har man en YouTube-kanal derimot, så blir det kanskje litt anerledes?

  Mulig jeg tar feil, men da jeg gikk inn på Adsense-kontoen min, så gikk jeg inn på Innstillinger for å finne frem til hvor jeg kunne legge til min nye nettside. Under Konto og Nettstedsadministrasjon kunne jeg legge til min nye nettside. Men når jeg ser videre på Innstillinger og går inn på Tilgang og Godkjenning, og deretter videre til Nettstedgodkjenning, så står det at man må sende inn en engangsøknad.

  Dette er ordlyden: «Hvis du vil vise annonser på de ikke-vertsbaserte nettstedene dine, må du sende inn en engangssøknad ved hjelp av skjemaet nedenfor» og så må man oppgi en nettadresse.

  Jeg forstår det slik at en nettside vil være «ikke-vertsbasert» i mitt tilfelle, mens min You Tube konto er «verstbasert»/»vertspartner».

  Prøvde å lese meg opp på Google Support og der også fant jeg en side som sier dette: «Hvis du registrerte deg for AdSense gjennom en vertspartner og du vil vise annonser på ditt eget nettsted som ikke er hos en vertspartner, må du gi oss nettadressen til nettstedet du ønsker å tjene penger på. Dette gjør du via et éngangssøknadsskjema»

  Teksten fra Google Support står her:
  https://support.google.com/adsense/answer/2534771?hl=no&utm_source=aso&utm_medium=link&utm_campaign=ww-ww-et-asfe_

  Det kan hende jeg er på feil spor, og at det er som du skriver, men blir litt i tvil av det Google opplyser om.

  Jeg forsøkte også å teste via Google Adsense-kontoen og gikk til Mine Annonser og Annonseenheter, for å teste om jeg fikk laget en Annonsekode, noe jeg fikk til.

  Jeg kopierte så annonsekoden til den nye nettsiden, men annonsen vises da bare som blankt på siden.
  Og det kan kanskje stemme med det Google sier om søknad:
  «Vær oppmerksom på at tomme annonser blir vist inntil søknaden din er godkjent.»

  Hvis det er slik at jeg har lest eller forstått feil, og at jeg bør følge en annen fremgangsmåte på Google Adsense, hadde det vært bra med et tips.
  Jeg skal ta en titt på Webforumet – takk for info!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *