Utvidelser til Google Chrome

Er det noe som irriterer meg ved å bruke internett, så må det være timeglasset og ventingen. Derfor bruker jeg Google Chrome, den kjappeste nettleseren jeg vet om. Chrome laster jeg forøvrig ned fra Filehippo.com (bruker betaversjon og har aldri hatt noe tull med det), nettsiden som alltid gir meg nyeste versjon av programvare. I seg selv er dette en minste-felles-multiplum-nettleser, men det finnes en rekke kjekke utvidelser (extensions) som man kan bruke. De er alltid kjempeenkle å installere, trykk på installer og svar OK i neste vindu, så er du i gang. Kommer jo litt an på hvilket tillegg du installerer, men de fleste ekstrafunksjoner får en knapp øverst til høre ved siden av adresselinjen. Jeg bruker følgende utvidelser:

Awesome Screenshot: Capture and Annotate

– Både titt og ofte tar jeg skjermbilder av både det ene og det andre på nett, enten for å dokumentere noe eller for å forklare andre hva de skal klikke på. Med dette tillegget kan jeg samtidig som jeg tar skjermbilde (istedenfor å bruke PRTSC-knappen og bearbeide bildet i et bildebehandlingsprogram) bruke streker, piler, viskelær osv. for å gjøre alt ferdig til nedlasting.

Google Mail (Gmail) Checker

Jammen kjekt å slippe innloggingen til Gmail for å se om det har kommet ny e-post. Ved hjelp av dette lille symbolet ved siden av adresselinjen, kan jeg hele tiden følge med på eventuelle nye meldinger i innboksen min.

Chromed Bird

Med denne lille saken kan jeg følge med på Twitter-kontoen min uten å logge meg på Twitter-siden.

Chrome SEO

Siden jeg driver endel med søkemotoroptimalisering, er det kjekt å ha en liten utvidelse som på en kjapp måte forteller meg masse informasjon jeg ellers ville brukt litt tid på å spore opp.

Facebook

Med denne lille saken behøver jeg ikke logge inn til Facebook for å se nye meldinger fra mine venner. Denne minner meg om den minimalistiske versjonen av Facebook som jeg har på mobiltelefonen, i visse situasjoner (jobb?) holder den 🙂

Facebook Photo Zoom

Jeg er endel på Facebook og det hender jo at nysgjerrigheten tar overhånd. Da vil jeg se på bilder. Men denne utvidelsen blir bildene på en enkel måte forstørret uten at jeg behøver å klikke på dem.

Beautify Facebook CR Edit

For variasjonens skyld bruker jeg et tillegg som gjør Facebook litt mer «smooth» og behagelig.

OPPDATERING 07.12.2010:

bit.ly – URL Shortener

Da jeg ofte ønsker å forkorte en lang url – fordi jeg vil smekke ut en link på f.eks. Twitter, er det mye kjekkere å ha et lite symbol oppe ved adressen enn å lete frem favoritten som gjør akkurat det samme.

OPPDATERING 06.02.2011:

Smart Video Enlarger for Youtube

Denne smarte utvidelsen til Chrome gjør at Youtubefilmer automatisk tilpasser seg og gir meg fullscreen av videoene, uten at jeg behøver å gi slipp på «tilgangen» til de andre fanene og oppgavene jeg driver med (slik det fungerer når man ber om fullscreen i selve Youtubefilmen). Funker fett og anbefales.

Vet du om noen andre spennende tillegg til Chrome som kan være verdt å ta en kikk på? La meg få vite det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *