Vær forsiktig med masseutsendelse av e-post

Man skulle tro at folk og firmaer har blitt vant til å sende e-post. I alle fall er det færre enn tidligere som sender e-post med vedlegg uten å huske å legge ved vedlegget :).

En annen ting som skjer med jevne mellomrom er at firmaansatte eller folk med mange kontakter sender ut e-poster til alle sine kontakter – uten å tenke over de mulige konsekvensene når de legger alle e-postadressene i TIL-feltet. Her forleden fikk jeg en e-post fra en jobbadresse som informerte meg om en liten navneendring. Den samme e-posten var sendt til flere hundre (så slik ut i alle fall – jeg orket ikke å telle dem) andre mottakere.

Mange reagerer på at e-postadressen sin blir «offentliggjort» på den måten, og det er ikke nødvendigvis uten grunn. Når man først har fått kloa i slike adresselister, er det lite som skal til for å bygge opp en samling og kanskje spamme de samme menneskene med tilbud av all verdens slag. JEG ville selvsagt aldri gjøre noe slikt, men det finnes sorte får der ute i internettverdenen.

Hvordan kan du så unngå å gjøre en slik blunder? Sett din egen e-postadresse i TIL-feltet og legg alle de andre i BLINDKOPI-feltet. Også i KOPI-feltet vil adressen være synlige; bruk derfor Blindkopi.

I Outlook 2007 finner du Blindkopi-feltet når du åpner vinduet for å skrive en ny e-post og klikker på menypunktet Alternativer. Der ser du VIS BLINDKOPI som du kan klikke.

Lykke til!

2 kommentarer

  1. Er helt enig! Jeg sender en mail i retur når det gjelder denne saken! Tror de da enste gang husker det.

  2. Synes sånne ting er skummelt jeg. Plutselig er det sensetiv informasjon som blir delt med, kanskje flere tusen andre mennesker. Dette er ikke bra, det skulle ha vært strenger rammer rundt dette.
    Bra innlegg, fint med innsyn i sånne ting.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *