ONEPARK irriterer med sitt «enkle» parkeringssystem

I helgen parkerte jeg for andre gang (ja, jeg parkerer så sjelden som mulig der det må betales – man er da gjerrig) i et ONEPARK-parkeringshus. Og for andre gang ble det trøbbel. Hvorfor i huleste skal et tilsynelatende enkelt system være så forbasket vanskelig?

For å skildre første parkeringsopplevelsen i et ONEPARK-parkeringshus med Autopay-system (ja, det er dette som er temaet), er det enkelt:

 • Vi kjørte inn i parkeringshuset og parkerte
 • Jeg sørget for å registrere bilen min på Onepark.no
 • Da vi kom tilbake til bilen etter endt parkeringsbehov, var maskinen out of order (jeg ville sjekke om registreringen var gått gjennom eller om jeg måtte betale manuelt på maskinen)
 • Hørte aldri noe mer og parkeringen ble tydeligvis gratis, men hele greia førte med seg at jeg i dagevis etterpå sjekket bankkonto og om det lå noe ubetalt vedr. mitt registreringsnummer

I helgen var vi i Arendal og skulle parkere i et parkeringshus som nylig har satt i gang med Autopay-systemet. Jeg var naturlig nok skeptisk, og fikk rett som vanlig.

 • Vi kjørte inn i parkeringshuset og parkerte
 • Etter endt parkering, gikk jeg til automaten for å se om jeg måtte betale der eller om systemet hadde fanget opp min tidligere registrering av bilnummer/kredittkort. Jeg fikk beskjed om at det var tilfelle.
 • Dette systemet sier at faktura sendes dersom ikke beløpet blir betalt innen 48 timer. I dag sjekket jeg og fant ut at min parkering var ubetalt (selv om beløpet burde vært tatt fra kredittkortet)….
 • Jeg ringte kundeservice på tlf. 22 84 92 00 og fikk relativt kjapt svar etter den klassiske trykk 1 for ditt og 2 for datt.
 • Fikk der beskjed om at systemet ikke hadde forsøkt å booke av parkeringsbeløpet, noe kundebehandleren gjorde manuelt.
 • Jeg spurte så om jeg hver eneste gang selv må passe på å sjekke om beløpet bookes av (skal dette være en forenkling?). Dette ble avvist som unødvendig, men jeg stoler ikke på dem.

Konklusjon: Jeg forsøker å unngå å parkere i Autopay-systemet til ONEPARK fremover. Gidder ikke sjekke bankkontoer, kredittkort og begge (!) systemene til ONEPARK etter hver lille parkering….

1 kommentar

 1. Vi fikk en regning fra one park for noen dager siden, på en bil som ble vraket i 2012. Men denne skal angivelig ha stått parkert i en av deres parkeringshus den 18.7.19. I overkant av 3 timer. Hvordan i all verden skal man kunne parkere med en bil som ble til spiker for 7 år siden?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *