Slik betaler du bot fra Spania om du har blitt tatt i automatisk fartskontroll og får brev på spansk i etterkant

NB! Ikke vent med å betale når du har fått boten – du får nemlig 50% i rabatt dersom du betaler kjapt!

Det er vel en enkel liten grunn til at dette innlegget kommer på bloggen min – jeg ble tatt i fartskontroll da fruen og jeg var en tur i Spania for en tid tilbake. Midt på svarte natta kjørte jeg i 95 km/t i en 80-sone og la ikke merke til skiltadvarselen om automatisk fartskontroll.

La meg kjapt ta fakta i første omgang:

 1. Benyttet spanskregistrert leiebil
 2. Kjørte i 95 km/t i 80-sone 19.10.2018
 3. Brev fra spanske myndigheter er datert 12.11.2018 (dette er viktig!)

Jeg hadde selvsagt glemt hele greia (man fortrenger jo uønskede hendelser), og trodde vel egentlig det var et reklamebrev fra Spania som dukket opp i postkassa i dag. Den gang ei.

Fartsbot fra Spania

Man kan jo stusse på hvorfor myndighetene sender en rekke sider, men det spiller egentlig ingen rolle i det hele tatt. Du kan betale boten via internett og trenger kun informasjon fra den første siden – som vist på bildet nedenfor (har sladdet bort biten som gjelder min spesifikke bot).

Spansk fartsbot

Det er selvsagt ikke akkurat ideelt at hele sørpa er skrevet på spansk, i alle fall for en som meg som ikke kan mer enn «hola» og «cerveza, por favor». Dersom du skummer nøye gjennom dokumentet, finner du en liten bit på engelsk, tysk og fransk, men dette hjelper deg fint lite (det vet jeg alt om!).

Dette er fremgangsmåten pr. 24.11.2018

 1. Gå til denne siden. (Den lange veien er http://www.dgt.es/es/, finne og klikke på Trámites y multas, så klikke på Pago de Multas og til slutt finne Pago de Multas sin Certificado Digital og klikke der – utrolig hvor vanskelig man skal gjøre betalingen).
 2. Spanjolene finner så plutselig ut at de skal tilby litt tekst på engelsk, WOW! Det betyr at du kan klikke på ordet «Welcome» oppe til høyre.
  Skjema for fartsbot
 3. Så begynner du med utfyllingen av skjemaet!

Slik fyller du ut skjemaet korrekt for at systemet skal finne boten din og du kan få betalt den

Document Type: Velg «Home Country Identification» i nedtrekksmenyen

Document Number: Bruk tallene fra førerkortet (nr. 5), altså ikke fødselsnr., men «det andre» 11-sifrede tallet. Hvis du som meg har hatt leiebil, er det jo informasjonen leiebilfirmaet skrev ned.

Name /Corporate name: Dine fornavn (sannsynligvis også mellomnavn – hos meg i alle fall).

1st surname: Ditt etternavn.

2nd surname: Glem denne.

Date of the report (DD/MM/YY): Skriv datoen nevnt på toppen av boten (hos meg 19/10/2018 – skal dog skrives 19/10/18.

Record Number: Her skriver du inn det lange nummeret fra helt øverst til høyre på boten (du skriver bare inn tallene samlet uten bindestreker og punktum)

Total Amount (not include reductions): Her skriver du inn beløpet (Importe total multa) nevnt oppe til høyre på boten (hos meg €100).

Dernest klikker du på CONTINUE og kommer ganske enkelt til skjemaet der du kan legge inn kredittkortdetaljer og få opp en kvitteringsside. Den kan du også få tilsendt på e-post.

Fartsbot betalt i Spania

Legg merke til at dersom du har vært kjapt inne og betalt, så reduseres boten med 50%. Det er nesten så jeg synes det er søtt av spanjolene!!

PS. Dersom du satte pris på min bruksanvisning og faktisk sparte noen kroner på å bruke den, setter jeg stor pris på om du vippser meg noen valgfrie kroner til 41 20 51 93. Så har jeg til vann og brød, eller kanskje en øl med skål og takk til deg!

4 kommentarer

 1. Flott satt opp, men litt endret fremgang for å få eng. Klart å få frem en bruksanvisning for mobile enheter hadde vært nyttig!

  1. Takk for tilbakemeldingen, jeg skal sjekke hva jeg kan endre – uten at jeg har tenkt å få en ny bot for å ta en fullstendig gjennomgang! 🙂

 2. Tusen takk, veldig nyttig! Selv om det er noen endringer var det veldig greit å forstå utfra det du hadde satt opp.

 3. Takk, dette var veldig ok. Brukte oversettelse til engelsk når jeg fylte ut men da ble den automatiske Dato utfyllingen feil når jeg la inn dokument nummeret og kom ikke videre. Måtte tilbake til originalspråket og da gikk det greit.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *