Harald Tandberg møbelutsalg – en forretning utenom det vanlige

OPPDATERING 2018: Sommeren 2018 stengte denne tradisjonsrike møbelforretningen på Simostranda – grand old man Harald Tandberg døde dessverre 31.12.2017. Jeg lar likevel innlegget stå – som en hyllest til en mann dedikert til god service og kremmerånd.

For tiden er vi på jakt i møbelforretninger i området Sigdal/Drammen etter utstyr til guttungens leilighet. Vi har særlig vært på utkikk etter en tradisjonell seng, noe som visst ikke er helt enkelt i disse «rammemadrasstider».

Jeg misliker rammemadrasser. De ser for meg ut som fengselsenger (uten at jeg har erfaring å bidra med på området). Å finne en «gammeldags» seng med gavler, men samtidig enkel og med mulighet for å bruke sengebunner som ikke bare er lameller, skulle vise seg å bli vanskelig.

Hver gang vi kjører fra Sigdal til Drammen kjører vi forbi Harald Tandbergs møbelutsalg på Simostranda i Modum kommune. Vi burde nok bli flinkere til å kikke hos Harald før vi maser oss gjennom Bohus, Skeidar og hva alle disse ensrettede kjedene måtte hete.

Tandberg er en mann utenom det vanlige – like mye som møbelforretningen hans. Selv med sine åpenbare vansker for å gå er han en servicemann par excellence. Dersom du har vært inne i forretningen hans, vet du nøyaktig hva jeg snakker om. Hvis ikke, burde du ta turen innom.

Hele familien var altså innom og kikket gjennom samlingen Tandberg har av senger og sengegavler. Fryden var stor da vi fant en sengegavl som falt i smak. Hos Tandberg’n er det da bare å huske hva som står på den håndskrevne lappen (produsent, type og pris) og grave seg frem til disken der Tandberg sitter blant sine kataloger og notater.

I en vanlig møbelforretning «i by’n» sier du hvilken vare du vil ha, du betaler og kjører bilen til varelageret der en ung jypling får lappen din og graver frem varen din fra et kjempelager.

Hos Harald Tandberg foregår det litt annerledes. Etter å ha sagt hvilken vare vi ville ha, tenkte Harald et øyeblikk og forberedte oss på en ferd til de indre møbellagrene.

Nå har jo Harald vansker med å gå – og datteren var på ferie. Men servicemannen Tandberg vil gjerne selge oss senga – og lete selv i garasjen hans er ikke akkurat enkelt. Nød lærer som kjent naken kvinne å spinne, mens Harald istedenfor tar gressklipperen fatt for å å komme fra disken sin og til garasjen et stykke unna.

For et syn det må ha vært – fire blad Nikolaisen på vandring etter Harald Tandberg i fart på gressklipperen til garasjen.

I garasjen hjalp vi til det vi kunne, men sengeplankene var ikke å oppdrive. Men Harald var klar i talen: dersom sengegavlene befant seg i butikken, måtte de tilhørende plankene fortsatt være et sted.

Etter å ha holdt på 15-20 minutter i garasjen sammen med Harald (mens forretningen ble stadig fullere av andre kunder – men ingen klager av den grunn, for alle vet at Harald er i farta), måtte vi kaste inn håndkleet.

Det var tydelig at Tandberg’n ikke var komfortabel med å gi opp, men han lovte å ringe så snart senga «dukket opp».

Det gjorde den selvsagt noen dager etter, og nå er vi både lykkelige eiere av en ny, gammeldags seng og i tillegg en fantastisk forretningsopplevelse rikere.

Oppfordringen er enkel: Er du på jakt etter møbler – ta turen innom Harald Tandberg Møbelutsalg på Simostranda. Definitivt en forretning utenom det vanlige.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *