Ikke la vekta knekke deg, ditt brød!

Jeg innrømmer gladelig at jeg de siste ukene har vært på slankekur – the lavkarbo style. – Er ikke det litt for femi, sa en mannlig møtedeltaker nylig da jeg avverget ethvert forsøk på å dytte i meg i baguette og heftig eplekake (i motsatt rekkefølge – på et formiddagsmøte).

– Det gir jeg faen i, skulle jeg vel ha svart. Men som den høflige møteplageren jeg alltid er, holdt jeg meg i tømmene. (Okay, noen tok ironien her med en gang!)

Jeg har ikke tenkt å bable om hva jeg driver med for å få bort dette overflødige fettet som irriterer meg, men heller fortelle om min største triumf: Bli kvitt brødet.

Jeg har alltid vært et brødmenneske og kunne i løpet av dag lett spise 10-20 brødskiver, alt etter om vi snakker loff, kneipp eller ordentlig grovbakst så ville nok tallet variere. Man leser mye rart i blader om slankekurer osv., og jeg har selvsagt bitt meg merke i Fjernsynskjøkken-professor Kaare Norum som avviser alle nye tendenser og som fortsatt sverger til "toffelen" og "brødet". 

Faktum for meg er at etter at jeg tok farvel med brødskiva (og selvsagt også gjort andre grep), så har jeg mistet en hel del smørklumper fra mitt skjelett. Knekkebrødet er blitt greia mi.

Jeg baker knekkebrødet selv etter en superenkel oppskrift jeg fant på en blogg på internett. Jeg gidder ikke å referere hvordan oppskriften går, det klarer du vel selv å finne ut ved å klikke på denne linken.

Men ingen er perfekte og latskapen seirer innimellom, noe som i mitt tilfelle betyr at jeg på farten gjennom den lokale dagligvarebutikken – vi handler forøvrig på Kiwi i Åmot og sparer ganske mye gryn fordi vi alltid betaler med Trumf VISA som gir oss 3% rabatt på alt vi handler – griper med meg en pakke med knekkebrød – aka Helsprøtt knekkebrød – fra Sigdal bakeri.

Knekkebrødet fra Sigdal markedsføres som et lavkarboalternativ til vanlige varianter, og selv om mitt hjemmelagede knekkebrød er enda mer "lavkarbo" enn bakeriets, så er jeg godt fornøyd med Helsprøtt Knekkebrød. Dersom du får tak i det samme – det selges visstnok i en del bakeriet i Osloregionen – så er det bare å gafle i seg. Men jeg hadde satt pris på om det var ennå tynnere, slik som mitt hjemmesnekrede!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *