Julemat uten døde dyr – vegan og vegetarisk jul

Etter mange herrens år som vegetarianer, begynner jeg å bli rimelig lei av å høre de vanlige spørsmålene om hva vi spiser til jul. Det passer derfor utmerket å føre litt bok over hva vi spiser mens vi er på besøk hos svigerforeldrene dette året download microsoft word excel for free. Det er neppe bare kjøttspisingen som skiller oss fra «vanlige» nordmenn, vi har ingen tradisjoner og bestemmer selv hva vi vil spise :).

Nå har det seg slik at svigerfamilien er kjøttspisere, noe som betyr at vi tolerante vegetarianere må tåle kjøtt og døde dyr i våre omgivelser Download youtube videos as mp3. Ikke særlig hyggelig, men folk får bestemme sin egen skjebne. Her følger en oversikt over middagsmaten de tre juledagene – for undertegnede er julen over når 2 whatsapp proverbs for free. juledag har forsvunnet ut i intet.

Julaften

Mange tyskere spiser pølse og potetsalat på julaften, i hovedsak på grunn av ungene som ofte er utålmodige og venter på pakkene Download smileys for whatsapp for free. Heldigvis har vi nå bare store gutter i hus, og maten kan komme litt mer i fokus.

Tidlig på dagen spiste vi risgrøt med mandel, en tradisjon vi selvsagt har tatt med oss fra Norge herunterladen. Vi er jo heller ikke veganere og spiser derfor smør etc. og drikker melk – så ekte risgrøt med smørklatt, kanel og sukker passer godt i ventetiden download prime movies.

Ved 18-tiden spiste vi middag, i året forsøkte vi noe nytt som jeg hadde bestilt fra den tyske webshoppen Alles-vegetarisch.de – «andebrystfilet» download outlook header. Ikke vet jeg hvorfor de må kalle det noe slikt som minner om kjøtt, men godt stekt og med en deilig, mørk appelsinsaus smakte det skikkelig bra. Filetene var vegan (overhodet ikke animalske tilsetningsstoffer) og var hovedsaklig laget av hvete tangram game for free.

1. juledag

Middagen i dag besto av vegetariske nuggets (små biter som kan minne om kylling – derav navnet), tysk rødkål (viktig, noe helt annet enn posedritten man får i Norge), rosenkål, potetklubb (vel, det tyske ordet Kartoffelklösse er nok mer passende) og selvsagt lekker saus skype anmelden kostenlosen. De andre spiste gås, må si det så utrolig fett ut. Deilig å ikke være så tung i magen etterpå 🙂

2. juledag

Igjen var det tid for stor familiemiddag med mange mennesker tilstede herunterladen. Denne gang hadde vi skikkelig festmat – Festtagsbraten fra Vegusto. Se bilde nedenfor.

Vi hadde kjøpt inn denne 800g «steken» allerede før jul og behøvde bare å tine den fra fryseren, skjære den i skiver og steke den. Den inneholder både potet, løk og annet snadder og smakte virkelig bra. Kan minne litt om kjøttpudding i konsistensen.

Til steken spiste vi vanlige poteter, paprika, erter, gulerøtter og brun (vegan) saus.

For dem som fortsatt tror at vi er veldig sunne, kan jeg skuffe dem med at vi spiste nok av kaker, kjeks og dessert. Men det er et problem kanskje flere har enn bare oss?

One thought on “Julemat uten døde dyr – vegan og vegetarisk jul

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.