Kortreist speltbrød med eventyringredienser

En frihelg er herlig dersom man har lyst til å pusle i hagen, rette terminprøver eller bake brød. Jeg valgte det siste i dag.

Som oftest er det for liten tid eller lyst til å bake brød selv, så som oftest blir det storinnkjøp en gang i uka på Kiwi Åmot eller Spar Prestfoss. Men i dag ville jeg forsøke meg med et selvbakt, lokalt speltbrød.

Jeg fikk ingrediensene fra Mat fra Kunstnerdalen – Eventyrsmak som igjen får sine mange lokale produkter fra lokale bønder. Heldig for prinsippfaste Rune er ikke disse varene innom landbrukssamvirket (i alle fall håper jeg det) før de havner på mitt kjøkkenbord.

Jeg valgte å eksperimentere litt med en oppskrift jeg satte sammen selv:

Jeg rørte deigen sammen og eltet den i ca. 10 minutter (er for lat jeg). Deretter lot jeg deigen stå og heve seg i ca. 40 minutter.

Deigen hevet seg skikkelig og jeg delte den opp i to brødformer. Formene kom så i varmluftsovnen ca. 40 minutter på rundt 190 grader – plassert nederst (men det har vel ingenting å si i en varmluftsovn?).

Som alltid var det et sant helvete å få brødene ut av formene (selv om de selvsagt var smørt på forhånd) etter at de hadde kjølet seg ned.

Men brødene smakte herlig – og jeg er definitivt stolt av meg selv.

OPPDATERT: Glemte å nevne at jeg til og med bruker et lokalt produkt som underlag når jeg skjærer skiver av brødet. Faanemodellens brød- og grønnsaksrist brukes flittig i vår husholdning.

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *