Kristne vitner på døren

Jeg kjenner ikke særlig mye til Jehovas vitner, men er absolutt interessert i å lære mer om det som befinner seg mellom himmel og jord. Ehhh, nei, det er jeg egentlig ikke. Man skal jo ikke lyve.

Men jeg kan jo ikke annet å «beundre» disse som utrettelig banker på dører eller står på gatehjørner for å fremme sitt budskap. Nylig var et vitne på døra hjemme på Nerstad. Det var nesten synd at jeg ikke var hjemme, for en god diskusjon sier jeg aldri (nesten uten unntak) nei til.

Vitnet måtte altså nøye seg med å legge igjen en brosjyre kalt «JESUS – tar bort verdens synd». I brosjyren står følgende:

Hvert år feirer Jehovas vitner minnet om Jesu død på årsdagen for denne begivenheten. I år faller årsdagen på søndag 17. april, etter solnedgang.

På forskjellige nettsider kan jeg lese at vitnene ikke feirer «hedenske» høytider, men at de begrenser seg til å feire Jesu død, noe som gjør at mange tror at Jehovas vitner feirer påske. Interessant! Da lærte jeg noe nytt i dag også.

Når jeg leser brosjyren som forteller at Jesus tar bort verdens synd og Jehovas vitner holder et møte for å fortelle hvordan han gjør det, hvorfor det er nødvendig og hvordan vi mennesker kan nyte godt av det, tenker jeg litt annerledes.

Hvorfor i alle dager gjør mennesker i dagens samfunn seg så avhengig av andre? Hvorfor kan de ikke bare tenke positivt og nyte dagen? Hvorfor tror de i det hele tatt at personen Jesus hadde og har makt til å styre våre liv?

Jeg styrer i alle fall mitt eget liv så godt det lar seg gjøre og setter stor pris på at jeg klarer biffen sånn nogenlunde.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *