Lureri med rundstykker må man følge opp

Jeg er en gjerrigknark og sparer der jeg kan. Men dersom jeg kjøper et produkt, godtar jeg definitivt ikke å oppleve at andre sparer og lurer meg i samme slengen. Hatting med sine frokostrundstykker prøvde seg i dag morges – kun 9 rundstykker i en pakke som skulle inneholde 10 stykker.

Du synes vel kanskje at jeg bare har godt av å spise litt færre rundstykker, og at det er til pass for meg som bruker ekstra kroner på ferdigrundstykker istedenfor å bake selv eller å kjøpe de billigere Eldoradorundstykker som finnes hos flere kjeder?

20130518_094858Til mitt heftige forsvar: Det var andre i familien som kjøpte Hatting til lørdagskosen denne gang.

Men tilbake til Hatting som fortjener pisken for dagens lureri. Jeg fatter jo ikke hvorfor de skriver 10 rundstykker på forpakningen dersom de vitterlig kun stapper 9 inn i posen.

En rask titt på Hattings Facebookside viser meg at dette ikke skjer for første gang. Hver gang noen kommenterer at de har fått for få rundstykker, skriver Hatting at man må reklamere med nødvendig informasjon. Deretter får man tilsendt en Hatting brødkurv. En grei trøst kanskje, men det er jo rundstykkene jeg ønsker meg…

Moralen i historien er enkel: Dobbeltsjekk at varen du kjøper holder den standarden som loves og du forventer. Hatting er jo lure og pakker sine rundstykker inn i en forpakning der man ikke har innsyn. Da må du i tilfelle stå i frysedisken og beføle posene ganske så nøye.

Reklamasjoner til Hatting ordner du forresten via nettsiden deres. Men jeg synes nok firmaet fortjener dette lille blogginnlegget og attpåtil en sur kommentar på Instagram. Så får vi se om Hatting skjerper seg til neste gang.

Men like ille er det kanskje at jeg nå må sette meg ned med kalkulatoren for å finne ut hvordan jeg skal dele 9 rundstykker på 4 personer – det var jo litt enklere dersom det hadde vært 10 rundstykker i pakken. Arrrrrgggg!

1 kommentar

 1. 28. mai 2013 fikk jeg tilsendt et brev fra kvalitetssjef Beathe Sandvik i Lantmännen Unibake som produserer Hatting rundstykker.

  Der skriver hun at produksjonsstedet kommer med følgende tilbakemelding:

  Denne posen er pakket på en maskin hvor produktene veies. Når riktig vekt er oppnådd, slippes brødene i posen før den forsegles. Dersom hvert enkelt produkt veier litt for mye, kan dette være årsaken til at det blir ett brød for lite i posen.

  Dette skal selvfølgelig ikke forekomme og vi beklager at du har fått en pose med for få produkter i.

  Jeg har følgende anmerkning til begrunnelsen: Dersom vektargumentet skulle hatt gyldighet, måtte Hatting unngått å nevne HVOR MANGE rundstykker som skulle befinne seg i posen – men heller konsentrere seg om vekten. Det gjør de ikke.

  Forøvrig fikk jeg samtidig tilsendt en brødkurv, selv om jeg ikke trenger slikt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *