Montepulciano d’Abruzzo – fyldig og digg

Det er lørdag og tid for å ta en kikk gjennom vinlageret for å "skumme fløten" og velge en passende flaske til en avslappende kveld i "heimen".

Plutselig kom jeg på et pussig sammentreff jeg var ute for forrige helg. Lørdagsutgaven av Drammens Tidende er alltid spekket av artikler som er innkjøpt til en rekke aviser – særlig slike som omhandler mat og deilig drikke – de stakkars journalistene må jo slappe av og folk leser jo ikke så mange lokalaviser samme dag (bare undertegnede tydeligvis). Det er visst kun Østlendingen som har publisert artikkelen på nett (I gjeld til Italia).

Etter å ha lest den samme artikkelen om Pizza Norvegia med passende italiensk vin i tre forskjellige aviser, fant jeg ut at jeg skulle ta en titt i vinkjelleren (siden vi ikke har noen kjeller er flaskene pent sortert i spiskammerset vårt).

Jammen fant jeg ikke den samme vinen som ble anbefalt i bl.a. Drammens Tidende 28. november. Jeg er overhodet ingen vingourmet, liker rett og slett bare å pjalle litt rødt i ny og ne. Vineksperten er tydeligvis på bølgelengde med meg – fordi han gjerne anbefaler italiensk vin til pizza. Vel, jeg anbefaler italiensk vin til absolutt alt jeg.

Så er jo spørsmålet om jeg kan måle meg med vineksperten Robert Lie som beskriver Montepulciano-vinen på følgende blomstrende vis:

[vinen] dufter av kirsebær, med innslag av rått kjøtt, krydder og noe jordlig. Smaken er preget av saftige tanniner, middels fylde og en syrlig, frisk frukt med et rustikt preg.

Herregud, jeg aner ikke hva vedkommende prater om. Særlig ekkelt er det å blande inn "rått kjøtt" i denne bedømmelsen. Som vegetarianer er det ikke spesielt attraktivt å tenke på at noen forestiller seg råttent kjøtt i vinflaska. Og hva med dette "jordlige" innslaget – er det dritt og lort som har gitt denne duften?

Jeg skal være helt ærlig: Jeg likte vinen. Den var mørk i fargen. Alkoholinnholdet var passe. Vinen var passe tørr for min smak. Skikkelig digg med andre ord.

Mer kan jeg ikke si – betyr det at jeg ikke eier fantasi eller smak?

Hmmm…..hva skal jeg sprette i kveld, mon tro?

PS. Det finnes selvsagt mange Montepulciano d'Abruzzo. Såvidt jeg husker, var det denne fra Vinmonopolet jeg supet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *