Ny likningsverdi på boliger

Jeg er ingen særlig fan av skatter og avgifter, til det mener jeg staten bruker for mye av pengene sine på vas og fjas. Nå har alle som eier bolig fått tilsendt et skjema som «ber» deg om å innrapportere opplysninger om boligen din. Må si jeg i første omgang forventet at staten skulle lure mer penger ut av lomma mi, men etter at jeg brukte boligkalkulatorenSkatteetaten.no så er jeg litt lettet.

Ifølge Skatteetaten er formålet med endringen er å skape en bedre sammenheng mellom boligeiendommers likningsverdi og omsetningsverdi. Naturlig nok vil en ny vurdering kun få innflytelse på formueskatten, ikke inntektskatten. Og siden vi, som så mange andre familier, har gjeld til oppover øra (nåja, så ille er det vel ikke) så spiller det ingen rolle. Vi må nok bli femti, feite og ferierende før det gir noe utslag.

Overraskelsen var forøvrig stor da jeg testet boligkalkulatoren og fant ut at ligningsverdien av vår bolig er mindre enn tidligere fastsatt. Jippi!

Dermed er det kanskje også noe å hente for deg – gå til denne siden for å lese mer om se på en propagandafilm med vaktmester Roy Narvestad hvis du gidder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *