Posttyven skal du hete

Jeg fikk et dramatisk brev fra Posten Norge AS i går, og umiddelbart følte jeg skylden skylle inn over meg. Jeg betalte for lite porto da jeg sendte mitt brev om refusjon av reiseutgifter i forbindelse med noen sykehusturer i februar. Dramatikk skal vite.

Okay, det er like greit å gå i forsvar med en gang. Jeg var så forvirret etter å ha brukt endel tid på å fylle inn skjemaet til Helseforetakenes senter for pasientreiser ANS at jeg ikke tenkte tanken på å hente kjøkkenvekten for å sjekke tyngden på alle vedleggene og papirene som staten skal ha for å gi meg noen kroner tilbake.

Men Posten har gjort jobben for meg, og mer til.

I brevet med den kraftige tittelen "MANGLENDE PORTO" forteller Posten at de har veid brevet mitt. Konvolutten veide 25 gram, noe som jo er hele 5 gram over grensen. Jeg betalte kr. 9,50, men skulle faktisk ha punget ut med kr. 14.

For sikkerhets skyld (i tilfelle jeg ikke skulle vedkjenne meg brevet) har Posten tatt to bilder av brevet, bare sånn for å trykke meg litt lenger ned i søla. Det arket har den herlige tittelen "Bilder av din post med manglende porto".

Nå har ganske sikkert Posten et pedagogisk oppdrag og jeg slapp faktisk unna denne gangen. Hvorvidt Posten fører et eget register over frimerkeslappe nordmenn vet jeg ikke, men teksten i brevet aner noe slikt. Kanskje de bare venter på Datalagringsdirektivet for å kjøre i gang med registreringen – Es lebe STASI.

Vi har registrert manglende porto på din postforsendelse. […]

Vi har valgt å sette denne fakturaen i null, men for at du neste gang skal frankere din post riktig henviser vi til våre pristabeller samt leveringsvilkår.

I mine øyne kunne de ha sagt:

DIN DUST. LÆR DEG Å VEIE BREVET FØR DU SENDER DET AV GÅRDE, DIN SNIK.

HELSIKE HELLER, LES PRISTABELLENE VÅRE FØR DU SENDER ET BREV.

Men Posten er og skal være hyggelig. Og godt er det. Men hvor mye koster det å kontrollveie brevet mitt, ta bilder av det og deretter sende ut et brev for å lære meg en lekse?

I alle fall mer enn kr. 4,50 som jeg skylder Posten Norge AS.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *