That Free Thing – unødig pyramidenettverk

Med jevne mellomrom dukker det opp forespørsler om å bli med på pyramidelignende nettverk som lover meg gull og grønne skoger, så lenge jeg verver noen nye medlemmer «under meg».

Som oftest kommer henvendelsene til f.eks. gjerrigknark.com som er en kanal mange ønsker å benytte, fordi nettsiden er blant Norges største innen gratissegmentet. Når så That Free Thing forsøker å komme inn på norske markedet med sitt konsept om å samle gratisting for abonnenter, skulle det bare mangle om ikke medlemmene forsøkte seg hos Gjerrigknarken. Men jeg er skeptisk av natur….:)

That Free Thing er et pyramideselskap. Ingen tvil om det. Spørsmålet er om det er mulig å gjøre penger på et konsept som tar sikte på å samle gratistilbud og tilby dette til abonnenter? Svaret mitt er nei, hovedsaklig fordi det er for enkelt å finne gratisting selv på nett i dag – ta heller turen til gjerrigknark.com eller gratis.no og støvsug alle gunstige og gratis tilbud som ligger der.

That Free Thing er jo selvsagt ikke gratis – det koster kr. 150 i innmeldingsavgift og 50 kroner i månedsgebyr. Selvsagt ønsker de å profilere seg som noe unikt, men produktene kan du i praksis få alle steder. For å unngå forbud pga. pyramidevirksomheten vil selskapet ganske sikkert kunne tilby enkelte få produkter som ingen andre har – men mitt råd er å bruke femtilappen på noe mer fornuftig.

De som forsøker å overbevise deg om å bli med i That Free Thing ser også ut til å bruke Lotteritilsynet i sin markedsføring – «That free thing har fått godkjenning fra Lotteritilsynet». Denne velbrukte løgnen er nettopp det – en løgn.

Jeg sakser følgende fra en artikkel på Lotteritilsynets nettside 7. juni 2011:

Den siste tida har det versert påstandar på nettet om at Lotteritilsynet har gitt ‘godkjenning’ til eit selskap med namn ”That Free Thing”. Dette er ikkje korrekt. Lotteritilsynet gir aldri godkjenning til verksemder, og har difor heller ikkje godkjent ”That Free Thing”.

Lotteritilsynet har likevel tidlegare gitt ein uttale om dette selskapet: «Det har kommet inn flere henvendelser angående konseptet ”That Free Thing”. Ut fra den informasjonen som er tilgjengelig kan det se ut som ”That Free Thing” har klare pyramidelignende trekk. Det ytes vederlag for å være med i et konsept som har en pyramidestruktur, og det er vanskelig å se hvilken verdi, om noen, de produktene som omsettes i systemet har. Det inntrykket Lotteritilsynet sitter igjen med er at dette er et selskap som opererer i gråsonen av lotteriloven § 16. Med bakgrunn i at vi ikke har foretatt en fullstendig vurdering av ”That Free Thing” kan vi ikke uttale oss om selskapet rammes av lotteriloven § 16.»

Sitat: http://lottstift.no/eway/default.aspx?pid=236&trg=LeftPage_5542&LeftPage_5542=5491:86513::0:5601:3:::0:0

Jeg har ingen særlig kunnskap om pyramidenettverkene og jeg har ALLTID klart å holde meg unna – uansett hvor mye venner, bekjente og desperate e-postfolk har forsøkt å overbevise meg. Undertegnede har alltid hatt rett – selskapene forsvinner som dugg for solen etter en stund. Det er bare navnene på folkene bak selskapene som går igjen…

Jeg har spesielt sansen for brukeren Mortenxx på Webforumet som stadig presenterer god og saklig informasjon om pyramidegreiene. I dette innlegget får du et greit innblikk i hvordan matrisestrukturen i That Free Thing er satt opp og hva som egentlig tilbys.

Og for dem som likevel har lyst til å forsøke seg fordi de tror DETTE er tingen å satse på:

Stoppet opp på snaue 1500 deltakere. I Norge har dette stort sett stoppet opp. Det verves fortsatt deltakere, men det er omtrent like mange som sier opp medlemskapet også. Selskapet har nå også begynt å regne med utmeldte medlemmer i statistikken over medlemmer, altså at de «pynter på tallene» for å kamuflere at folk melder seg ut.

Sør-Afrika er det eneste landet som har noen særlig fremdrift på verving (1700-1800 totalt). I resten av verden ser det ut til å ha stoppet opp eller være på vei nedover – eller at det ikke har klart å «ta av» i det hele tatt i de aller fleste land. Land med nylig kollapsede/forbudte pyramider har vist mest interesse.

Sitat: http://www.webforumet.no/forum/generell-snakk-og-svada/12020-free-thing-tft-ny-pyramide-2.html#post115273

2 kommentarer

  1. Jeg har full forståelse av at du er skeptisk og motvillig til sånne konsepter som det du nevner her Gratis ting = That free thing,men det er ikke mye som stemmer i det du skriver. Det går godt å tjene penger på Gratis ting. Og man får sine lovede kroner inn på sin konto hver uke. Ikke store summer men det er jo litt. I tillegg har jeg blandt annet fått mange produkter gratis. Ikke av høy verdi,men det velger man selv. Hvis jeg hadde reist til USA så hadde jeg klart fått gratis hotellovernattinger,mat på restauranter gratis etc…. Og det er mange av oss i marketingbusinesser som reiser "over there" på forskjellige arrangement. feks Las Vegas,Florida etc og er man den typen som ønsker å satse på dette seriøst så er det faktisk lukrativt. Men Gjerrigknarken  er faktisk værre,de gir deg en aktuell ting gratis,men det ligger ett abbonement bak dette og. Og glemmer du da å avbestille dette til riktig tid,så henger du løst. Du kan returnere produktet,men da må en selv betale returporto og det er ikke billig. Så Gjerrignarken er også bare "humbuk". Og ikke er det kvalitet på deres produkter heller. Så dette blir for meg feil. Ikke rakk ned på andres tilbud, når de i utgangspunktet ikke vil være med på sånne ting. Man må være med på utviklingen i internett verden for å få utbytte av det man interesserer seg for. Men for all del. Det er opp til hver og en. Du operer med mye mere dollar i ionnmeldingsavgifter. Feks i That free thing er det $39,95 = ca 232 nkr i innmelding og så er det ikke ¤ 50 i mnd, d er $9,95 = ca 58 kr pr mnd. Og du får provisjoner av både innmeldingsavgiften og mnd avgiften. Så det blir litt for negativt for meg det du skriver om. Men jeg vet av manfge som har samme oppfatning som du av marketingsystem. Noen er gode og noen er dårlige ( direkte ulovlige) That free thing ( Gratis ting ) er ikke ulovlig så vidt meg bekjent pr idag. Hilsen A. 

    1. Mye tekst som vanlig fra dem som forsvarer MLM.

      Å kritisere Gjerrigknarken blir jo helt tøvete, da nettsiden kun er en linkoversikt over gratis og gunstige tilbud der ute. Javel, på noen av produktene tjener Gjerrigknark.com noen kroner, men nettsiden er faktisk genuint opptatt av at folk skal bruke mindre penger og spare mer. DET er neppe konseptet til That Free Thing. De som vil spare penger behøver ikke å bruke månedsgebyr til TFT, de kan heller bruke pengene på andre ting.

      Du vet like godt som meg: alle MLM-konsepter kommer og går. Men de fleste går uten å gi oss så mange flere rikinger – tvertimot.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *