Lenkebygging kan gi trafikk

Har du en vanlig, liten bedrift og er veldig fornøyd med at du har en nettside? Tror du det er nok å ha nettside for å bli funnet av mulige kunder? Da må du tro om igjen.

Dessverre har disse ufordragelige telefonselgerne ødelagt det meste av troverdigheten til lenkebygging og lenkekataloger, de lover oppføring i en eller annen jallakatalog som visstnok svært mange mennesker bruker. Jeg anbefaler alle om å slenge på røret når det er telefonselgere på tråden, totalt bortkastede penger.

Istedenfor bør man enten la noen proffe søkemotoroptimaliseringsfirmaer (puh, for et ord) ta jobben med å optimalisere sidene dine, men du kan også gjøre en god del selv på egen hånd. Selvsagt kommer det an på hvor høy din tekniske innsikt er, men å registrere nettsiden din i forskjellige gratiskataloger burde du vel kunne klare selv?

De lærde strides om hvor mye hensikt det er å registrere sidene sine i øst og vest, men et faktum er det at det neppe kan skade å bruke endel minutter.

Jeg kan selvsagt gjøre både det ene og det andre for deg dersom du spør pent (men jeg har sjelden tid likevel), så jeg anbefaler heller at du besøker de følgende sidene og registrerer nettsiden din i passende kategori. Alle katalogene er forøvrig gratis og funker (i alle fall i skrivende stund)!

Allesider.no

Aloo! Norge

City-Norge.no

Dinelinker.com

Dinstartside.no

Dmoz.org

E-bedrift.no

Eazy

FinnHer.com

Fjalar

Fylkesguiden.no

Gullsider.no

Hovedporten.no

Internettkanal 1

Keyweb

Kvasir

Kvinneguiden

Linkstep

Loggin

Norindex (finn kategori – deretter foreslå)

Port123 (meny til venstre)

Raskstart (finn kategori – deretter foreslå)

Skaffe.com (finn kategori – deretter foreslå)

Startguiden (nederst på forsiden)

Startsiden (funker ikke med Google Chrome)

Unikstart.no

VisitSigdal.no – kun for oppføringer med relasjon til Sigdal og Eggedal (er min egen da…)

Selvsagt registrerer du også nettsiden i søkemotorer som Google. I tillegg kan det jo være kjekt å bruke et par slike automatiske submittere (bare sånn for syns skyld), f.eks. Pimp Cafe og Submit Express. Men for all del, bruk da en søppeladresse slik at du ikke spammes ihjel senere.

Har du noen flere ideer om hva "vanlige dødelige" kan gjøre med sin nettside? Forutsatt at de ikke er teknisk begavede nok til å optimalisere selve nettsiden?

Takk til Asle fra Søkeord.no for et godt utgangspunkt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *