Finne Jim Morrisons grav i Paris

Nylig var jeg på tur til Paris med familien og gjennomførte det klassiske turistprogrammet med EiffeltårnetSacré-Cœur, Notre-Dame osv. Greit nok, men jeg ville også ha med et besøk på kirkegården hvor Jim Morrison fra The Doors hviler.

Jim Morrison var sanger og låtskriver i bandet The Doors som hadde sin storhetstid på slutten av 1960-tallet. Morrison døde i Paris i 1971 og ble gravlagt på kirkegården Père Lachaise. Se oversikt på Wikipedia over hvilke "kjendiser" som har sin gravplass der.

Hvordan fant vi så frem til kirkegården og graven til Morrison? I første omgang er det viktig å sjekke klokka – håper ikke du er for stoned til det. Kirkegården er åpen alle dager mellom kl. 08 og 18, du er vel ikke så desperat etter å vandre rundt på kirkegården i mørke, kanskje?

Selvsagt kan du ta t-banen til stasjonen Père Lachaise (linje 2), men dersom hovedsaken er å finne graven til Jim Morrison er det enklere å ta t-banen til Philippe Auguste (linje 2). Når du kommer ut av metrostasjonen går du bare et par hundre meter ned i hovedgaten. Da kommer du til den sørlige inngangen til kirkegården. Innenfor porten orienterer deg mot høyre og nærmer deg samtidig midten, helt til du ser strømmen av besøkende og kanskje til og med merker eimen av ulovlige nytelsesmidler ;).

Det røde korset på bildet markerer graven til Jim Morrison – fortsatt like levende (?) 40 år etter hans død.

Besøk den offisielle nettsiden til Cimitiere du Pere Lachaise
Besøk den offisielle nettsiden til Cimitiere du Pere Lachaise

Dersom du har fått smaken på å besøke andre kjendisers gravsteder, kan jeg anbefale denne boka for deg. Høres kanskje morbid ut, men jammen er det "morosamt" også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *