Om Rune

Runes verden gir deg et innblikk i universet og hjernen til Rune Kaino Nikolaisen. Jeg er født og oppvokst i Arendal, men bodde fra 1995 til 2021 i Sigdal i Buskerud – det meste av innholdet på bloggen er altså fra Sigdalsperioden min. I 2021 flyttet kona og jeg tilbake til min fødeby Arendal. Vi har bosatt oss på vestsiden av Tromøy – der vi tar livet med ro – noe som passer meg perfekt.

Jeg har to sønner, Jonas Nikolaisen f. 1996, som arbeider som jurist ved Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA), og Timo Nikolaisen, f. 1999, som arbeider som kommunikasjonsrådgiver ved Norges delegasjon til Den europeiske union (Brussel).

Fra 1995 til 2014 var jeg lærer ved Sigdal ungdomsskole, men valgte da å ta det store steget over til det private næringslivet. Min hobby som Gjerrigknarken sjøl har jeg gjort til min hovedgeskjeft, men driver også med andre ting innen data og internett. Trenger du hjelp, har jeg dessverre ikke tid til å hjelpe deg – men du kan gjerne spørre meg, aller helst ved å kommentere under en artikkel som du kanskje har funnet via Google.

Jeg beskriver meg selv som en ekte nerd og er stolt av det. Har god peiling på mye av det som rører seg i data- og internettverdenen. Det er derfor ikke til å skjule at data og internett er min største hobby i tillegg til politikken.

Har vært aktiv politiker i mange herrens år, helt siden noen gjorde meg oppmerksom på at man bør være politisk aktiv for å mene noe om samfunnet vår. «Noen» var i denne sammenhengen filosofen og forfatteren Ayn Rand – stiftet bekjentskap med hennes forfatterskap i 1985 og har siden den gang vært en overbevist liberalist som tror på menneskers positivitet og frihetstrang. Jeg elsker en god diskusjon og er like blid og fornøyd etterpå – så ikke vær redd for å ta en heftig diskusjon med meg.

Jeg har i mange perioder i livet vært politisk aktiv, først for Fremskrittspartiet tilbake på 80-tallet, i nyere tid for Venstre. Jeg er ikke medlem av noe politisk parti – og føler meg heller ikke bundet av noe parti.

Dersom du ønsker å kontakte meg, kan du enten sende meg en e-post til rune ATT nett24.no eller prøve deg med en SMS til 41 20 51 93. Å ringe er som oftest håpløst… – enten fordi jeg ikke har mulighet til å ta telefonen eller fordi jeg ikke gidder. Fritt valg.

19 kommentarer

 1. Hei Rune!
  Tusen takk for mange gode innlegg om skole og undervisning!  Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din da jeg gjorde et søk på It's Learning, og fattet straks interesse for innleggene dine.  Spesielt gøy var det da jeg plutselig så mine egne videoer 🙂  (Jeg er matematikklæreren som konstruerer vinkler på webcam.)
  Enda artigere ble det da jeg plutselig leste en referanse til Francisco d'Anconia, og fant ut at du er liberalist.  Jeg leste selv Ayn Rand da jeg gikk et år på high school i USA for mange år siden.
  Er nok uenig med deg hva gjelder karakterer på barneskolen.  Jeg har blitt mer og mer skeptisk til fagkarakterer, og mer positivt innstilt til karakterer på innsats.  Ikke som sluttvurdering, selvsagt, men som en motiverende faktor underveis i utdanningsløpet.
  Siden du bor i Buskerud og medlem i Venstre, så kjenner du kanskje Nina Fjeldheim?  Hun er rektor på samme skole hvor jeg er inspektør, og jeg har kjent Nina i mange år (vi arbeidet tidligere sammen på en annen skole.)
  Hvis du befinner deg i Oslo en dag, og har lyst til å besøke Hundsund ungdomsskole, så hadde det vært veldig gøy.  Du har jo mange interessante tanker om pedagogikk og IKT, og på Hundsund har vi startet opp en egen teknologifaglinje på 8. trinn.
  Mvh
  Thomas M. Johanson

  1. Hei Thomas,

   det er jo ikke slik at jeg kun vil ha karakterer – en vurdering med forbedringspotensiale osv. er selvsagt viktig for å forbedre seg. Men som lærer på ungdomsskole, barnefar til unger som har gått gjennom 7 år på barneskolen uten karakterer som motivasjonsfaktor (nei, jeg ser ikke på smilefjes og «bra!» som motivasjon) og i tillegg slekt i utlandet der karakterer og vurderinger er normalt fra første klasse er jeg overbevist om at karakterer kan være en motivasjon. Synes det blir helt latterlig når små barn dyttes frem på fjernsyn for å si hva de mener om karakterer i norsk skole, en skole der alle helst vil gjemme unna karakterer, konkurranse, innsats osv.

   Skal jeg være helt ærlig, så fant jeg faktisk videoene via et eller annet søk i forbindelse med libertarianismen (uten at jeg husker hvorfor). Jeg selv er utrolig blank i matematikk og konsentrerer heller hjernekapasiten om andre ting (som du jo fort finner ut i bloggen). Jeg er ikke medlem i Venstre, så har ingen tilknytning til noen partivirksomhet og andre aktive utenom i min egen kommune. Brant meg på partimedlemskap dengang jeg var ung libertarianer i Fremskrittspartiet – inntil jeg ble lei av bygdetullinger, rabulister og fremmedfiendtlige mot slutten av 80-tallet…:)

   Skal jammen huske på Hundsund dersom jeg på farten til storbyen, men ellers er jeg nok blitt en bygdemann fordi det anarko-liberalistiske livet er lettere å leve her ute, uten at jeg kan gå inn på detaljer der….HAHA.

   Supre videoer forresten som mange flere burde dra nytten – derfor mitt lille blogginnlegg!

   Hilsen Rune

 2. Hei Rune!
  Fant bloggen din i et forsøk på å se hva som rører seg i Sigdal ifbm med kommune valgkampen. Har hytte på Sandsbråten som jeg og familien er hyppig brukere av, og jeg er blitt Sigdal fan det året jeg har hatt hytte der. Det er som du sier at livet går litt langsommere i Sigdal, noe jeg bare har opplevd som positivt ifbm de menneskene og firmaene jeg har vært i kontakt med.
  Er ikke like liberal som deg, men du skriver utrolig godt , så bloggen din er herved lagt i favoritt listen min!
   

   1. 🙂 Domenet skaffet jeg for 12 år siden når madammen startet opp barnehage. Arbeidsnavnet var Mosedotten barnehage, helt til noen fant ut at det kunne misforstås. Da tok jeg det i bruk selv 🙂
    Har tidligere hatt server for domenet hjemme. men jeg  har outsourcet nesten alt til Mr. Google nå . "Krangler" litt med oppsettet siden jeg ikke har alt flyttet over dit og de krever litt spesielle DNS greier. 
    Men, du burde da nå http://jpk.mosedotten.com

 3. Hei Rune!
  Kom over bloggen din da jeg søkte etter løsning for å komme inn på min Facebook side. Jeg har brukt opp alle muligheter jeg kan komme på, også det som tilbys fra Facebook. Når jeg bruker din fremgangsmåte får jeg dette svar: "Open id autentiseringsfeil". Når jeg har forsøkt de forskjellige løsninger får jeg opp profilbilde, så jeg ser at det er min konto. Venner har også sett at den er der. Men Facebook forteller meg hele tiden at de ikke tror det er meg som vil logge på, selv om både bruker og passord er riktig. Har du en løsning til en som sympatiserer med ditt ståsted og som også bor på landsbygda. 
  Ps får ingen mailer eller sms fra Facebook om resetting av passord.
  Mvh
  Per Neverdal

  1. Hei Per,

   du får altså ikke logget på med korrekt e-postadresse og passord? Eller prøver du å ta kontroll over en konto som er registrert på en e-postadresse du ikke lenger har tilgang til?

 4. Hei, fikk en gammel pc til å bli som ny med din youtube video (ccleaner). Er en amatør, tar ikke sjansen før jeg er sikker, men den videon var overbevisende. Kanskje du har tips om bra gratis nedlastbare onlinespill?

 5. Hei. Jeg trenger sårt hjelp. Min facbook konto
  hacket. Jeg kommer meg ikke inn og får bare beskjed om at epost adr ikke finnes og at passoret er endra. Vennen min får opp et annet navn og annet profilbilde men resten av bildene er mine. Hva gjør jeg :'(? Prøvd å raportert det men går ikke så lenge dem ikke kjenner igjen epost adr.

  HILSEN redd jente

  1. Heisann. Har du forsøkt denne varianten?

   Du gjør det ved å rapportere den gamle profilen mens du er innlogget fra en annen eller ny profil (som du jo kan opprette, i verste fall med en ny e-postadresse). Finn frem til profilen og klikk på symbolet […] som du finner oppe til høyre på profilsiden til vedkommende profil. Klikk så på Rapporter/Blokker. Dernest kan du markere «Dette er den gamle profilen min» og velge «Gjenopprett denne brukerkontoen – den har blitt hacket» eller «Steng denne brukerkontoen».

 6. Hei
  Ser du har en side om sletting av facebookkkonto. Vet du hvordan jeg kan slette min, når det ikke er jeg som har opprettet den?
  Har ikke brukernavn og passord. >Tror Facebook har laget kontoer fra gule side`?
  Kari

  1. Hei, det er ikke slik at Facebook oppretter kontoer vilkårlig. Dette er det altså et «menneske» som har gjort. Spørsmålet er vel om Facebook-kontoen er «din»? Uansett, det nærmeste du kommer er å rapportere kontoen. Det gjør du ved å gå inn på profilen og trykke på «…» som du finner på høyre side ved siden av «Legg til venn» og evtl. «Melding». Velg «Rapporter» og det som passer best, f.eks. «Rapporter denne brukerkontoen» og «Denne tidslinjen utgir seg for å være meg eller noen jeg kjenner».

 7. Vi har hatt hytte på Tempelseter i 30 år. Bor i Sarpsborg. Vi kjører regelmessig forbi Båsheim. Vi blir nyskjerrige hver gang når vi passerer stedet da vi registrerer gammelt brohode over elva. Gikk veien der tidligere? Hvordan kom man seg da til Gjestegården? Vet du noen som vet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *