Absurd formynderpolitikk i Norge

Kona mi knasker smertestillende til den store gullmedaljen for tiden pga. en operasjon. I dag stakk jeg innom nærbutikken min for å kjøpe to pakninger Paracet (500 mg). Det fikk jeg ikke lov til iflg. betjeningen. Molbolandet slår til igjen!

Jeg er vanligvis ingen storkjøper av slike legemidler og har ikke fått med meg at Statens Legemiddelverk synes vi voksne er noen duster som man bør passe ekstra på.

Allerede i 2004 sendte Legemiddelverket ut følgende i forbindelse med at en del reseptfrie legemidler ble tillatt solgt i butikk:

For enkelte legemidler kan utsalgsstedet kun selge en pakning med samme virkestoff per kunde. Dette gjelder for eksempel legemidler som inneholder paracetamol. For eksempel kan ikke samme kunde kjøpe både tabletter og stikkpiller som begge inneholder paracetamol […]. Det er utsalgsstedets ansvar å påse at det ikke utleveres større mengder legemidler enn tillatt. Legemiddelverket oppfordrer utsalgsstedene til å holde preparater med samme virkestoff samlet, slik at betjeningen lettere kan overholde bestemmelsen.

Sitat: http://www.legemiddelverket.no/Import_og_salg/Salg-av-legemidler-utenom-apotek-(LUA)/Veiledning-til-utsalgsstedene/Documents/Veileder%20til%20LUA-utsalg%20-%20oktober%202012.pdf

Jeg kan altså shoppe Ibux og Paracet i samme slengen, men ikke to av den ene sorten. Dette gjelder visst for nesespray også.

Etter å ha handlet den ene pakken i Prestfoss, tok jeg på ettermiddagen en tur innom en butikk i Åmot og kjøpte også der en pakke Paracet.

Betyr det at jeg er lovbryter? Jippi. Jeg vil selv bestemme hva jeg handler og putter inn i meg.

Man må være 18 år for å kjøpe legemidler. Man er myndig og kan bli tvunget til alt mulig rart som staten ønsker at vi skal gjøre (militæret, skatt osv.). Men to pakker Paracet er for mye av det gode.

Selvsagt kan man misbruke alt av legemidler. Men er det riktig å gjøre slike begrensninger fordi noen ikke klarer å styre seg? Hva om man bor i en by og kan gå innom alle mulige sjapper for å få "det man vil". Er det virkelig noen byråkrater som tror de begrenser et farlig forbruk?

Nok et lite eksempel på at staten er en formynderstat som helst ønsker full kontroll på alt vi gjør, kjøper, putter inn i oss og trykker ut igjen in the end.

Utrolig.

knaskenamnam

3 kommentarer

  1. Tror du salgsregelen i Norge gjør at folk begrenser bruken sin? Hva med alle oss «normale» som ikke overdriver bruken? Skal vi «lide» fordi noen få ikke takler å kjøpe tre pakninger? Ja, du er kanskje blant dem som vil ha total kontroll for å «hjelpe» alle borgere. Siden du bruker e-postadresse fra Piratpartiet, kan jeg kanskje gå ut fra at du også ønsker elektronisk registrering (og datalagring) av alle nordmenns innkjøp av Paracetamol?

   1. "Tror du salgsregelen i Norge gjør at folk begrenser bruken sin?"

    Det er mulig at det kan ha en effekt.

    "Hva med alle oss «normale» som ikke overdriver bruken?"

    Tja… hva er overdrevent bruk? Har du lest pakningsvedlegget?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *