Andersnatten Gjestegård fikk inndratt skjenkebevillingen

Jeg er faktisk rimelig stolt over å ha sørget for en liten seier i kommunestyrets siste sak i perioden 2007-2011. Saken dreide seg om inndragning av skjenkebevilling til Andersnatten Gjestegård – såvidt meg bekjent første gang i Sigdals historie.

Saken var unntatt offentligheten, noe jeg mente var fullstendig feil. En inndragning på grunn av brudd på skjenkebestemmelsene bør skje i full offentlighet for å vise andre skjenkesteder hva som har skjedd.

Dersom saken hadde forblitt unntatt offentligheten, ville man ikke ha kunnet snakke noe om grunnen til inndragningen – da ville utelukkende vedtaket blitt stående.

Jeg fremmet derfor forslag i kommunestyret om å åpne dørene for å behandle saken for full offentlighet. Selv om det var flere som diskuterte saken, var det til slutt bare et par representanter fra Arbeiderpartiet som ikke ville åpne saken. Dermed kan jeg også skrive om saken her – du har neppe lest om den andre steder ennå – Birger Moen fra Bygdeposten stakk selvsagt før behandlingen.

Securitas foretar skjenkekontroller i Sigdal og var på besøk på Andersnatten Gjestegård 18. juni 2011. To dager senere kontaktet de kommunen og ga beskjed om "graverende" avvik:

 • skjenking av mindreårige
 • skjenking til åpenbart påvirkede personer
 • skjenking utenom åpningstid

Etter at stedet stengte, ble bevillingshaver gjort kjent med avvikene og unnskyldte seg med at "dette var en kveld da vakter ikke var kommet på jobb og ingenting hadde fungert slik det skulle".

Jeg er veldig for liberale åpnings- og skjenketider. Norske høymoralske alkohollover er helt latterlige og passer mer inn i andre og gammeldagse tider. Men lover og regler skal følges og det bør reageres saftig når en bevillingshaver ikke er i stand til å følge reglene slik de er tenkt.

Derfor er det helt riktig å straffe Andersnatten Gjestegård med inndragning av skjenkebevillingen fra 8. oktober til og med 22. oktober dette året.

At noe ikke var helt som det skulle, var også tydelig via Facebook der følgende diskusjon dukket opp på veggen til Andersnatten Gjestegård i slutten av juli. Samtalen viser med all tydelighet at bevillingshaver ikke forstår at det er DE som skal overholde skjenkereglene…

 

—————————————-

Hei, det blir ikke noe tilbud fra Andersnatten Gjestegaard på servering av mat og drikke etter strandefjorden denne gangen, da desverre var noen som ikke overholdt skjenkebevilgning på medbrakt drikke og ungdom under 18 år som drakk på stedet. Beklageligvis så er det alltid noen som ødelegger for andre.

 ·  ·  · 28. juli kl. 14:39 · Personvern:

 •  
  • Nina Perfekte Gale Havikhagen hmmm syn noen ikke klarer å forstå regler …..

   28. juli kl. 16:00 · 

  • Rune Kaino Nikolaisen Nå er det vel innehaveren av skjenkebevillingen som skal se til at reglene overholdes? Småunger og folk med medbrakt er det jo bare å kaste ut.

   28. juli kl. 18:12 ·  ·  3 personer

  • Magnus Ulberg er jo dere som ødelegger for alle når dere selger alkohol til mindreårige!

   28. juli kl. 23:17 ·  ·  2 personer

  • Fred Østmo Det er sånn at innhever har ansvar og det tar de, men medbragt drikke vet alle at det ikke er tillatt å nyte.

   29. juli kl. 12:00 ·  ·  3 personer

  • Rune Kaino Nikolaisen Uansett hvor "dumme" folk måtte være, så er det innehaveren som er ansvarlig og må stå til rette dersom folk ikke overholder reglene. Det er likevel forståelig at innehaveren av skjenkebevillingen ikke ønsker å tilby mat og drikke etter Strandefjorden dersom de antar at det vil bli vanskelig å overholde skjenkelovgivningen. Skjerp dere, folkens, kan da ikke skade å følge reglene.

   29. juli kl. 23:17 ·  ·  2 personer

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *