Da har jeg hengt ut vasken til tørk – på 1. mai

I dag er det Arbeidernes dag (Arbeidernes internasjonale kampdag) – 1 herunterladen. mai. Jeg mener dagen bør avskaffes som fridag og offentlig høytidsdag. 

Da jeg vokste opp i et middelklassemiljø i Arendal, fikk jeg høre at man ikke skulle henge ut vask, la være å flagge eller gjøre hagearbeid på denne dagen som er "sosialistenes dag" der de skal vise arbeiderklassens styrke og føre frem viktige saker for arbeiderklassen spider solitaire 2 kostenlos downloaden.

Hvis man ikke viste respekt for dagen, var man automatisk konservativ, Høyretilhenger og hedret ikke arbeiderklassens mangeårige kamp for velferdsgoder osv Downloading is not possible.

Jeg ser selvsagt at dagen var viktig i tidligere tider da mange arbeidsfolk hadde dårlige kår og trengte en dag der de samlet seg for å vise at de var mange som kjempet sammen flash player for videos for free. I dag er 1. mai for de fleste en fridag der man ikke gjør noen verdens ting.

Sosialister vil sikkert hevde at dagen er viktig for å markere at man må vise solidaritet med arbeiderfolk i andre land og ikke minst "belønne" tidligere tiders kamp for sosiale rettigheter cossacks back to was free download. Jeg har nok for lite til overs for slike tradisjoner.

1. mai som kampdag for sosialistene berører svært få mennesker (stadig færre vil vel karakterisere seg som "medlemmer" av arbeiderklassen) vmware tools herunterladen. Dagen representerer i Norge et kunstig skille mellom sosialdemokrater, sosialister og resten av befolkningen.

Jeg mener at dersom noen ønsker å markere dagen, så kan de gjøre det etter vanlig arbeidstid fortnite ps4 download german. Det samme prinsippet gjelder forøvrig for kristne helligdager. Hva er f.eks. grunnen til at 2 house party chrome download. pinsedag eller 2. påskedag er fridager spiele herunterladen sims?

Noen tenker kanskje at Rune er en dust som vil fjerne en fridag? Det må du gjerne synes, men jeg er altså av den oppfatning at produktiviteten i Norge kan økes ved at vi dropper fridager som bare berører enkelte mennesker eller religioner lego city downloaden.

Jeg bruker dagen til å arbeide, men viser gjerne for andre at jeg ikke aksepterer 1. mai som en offentlig høytidsdag.

Derfor henger jeg ut vasken, lar være å flagge og kanskje til og med tar et krafttak i hagen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.