Demokratisk meieridiktatur

I Nationen står det å lese at ni av ti nordmenn foretrekker norske meieriprodukter fremfor utenlandske tar.gz herunterladen. Men betyr det at norske forbrukere ikke vil se utenlandske meieriprodukter i hyllene?

Landbrukets egne folk ser ut til å tro det, i alle fall påstår landbruksminister Lars Peder Brekk at "forbrukarane har høg oppslutning om norsk landbrukspolitikk" download ps3 purchased games. Er det derfor greit å nekte utenlandske produkter innpass i de norske varehyllene? Nei.

Norsk importvern er laget for å verne om den norske bonden hevdes det fifa 18 herunterladen kostenlos. Bøndene har gått i fella til landbruksbyråkrater, meierisamvirke og andre sosialister som ønsker å styre hva folk klatter på brødskiva og heller i melkeglasset herunterladen. Det er ikke bonden det er noe feil med, det er den norske landbrukspolitikken som oser usikkerhet og lyst til tvang.

Selvsagt er de fleste nordmenn interessert i å støtte opp om norskproduserte varer monopoly herunterladen kostenlos. Det gjelder jo om vi snakker om brød fra den lokale bakeren, smør fra nabogården, norske epler eller torsk fra Nord-Norge. Det har ikke nødvendigvis med "den gode smaken" å gjøre, men like mye at folk støtter opp om norsk industri, selv om varene eventuelt vil være dyrere disney spiele kostenlos herunterladen.

Fordi 9 av 10 forbrukere helst vil kjøpe norske meieriproduktene betyr vel ikke det at vi må nekte de siste ti prosentene å handle utenlandske varer kostenlose songs download? Det er jo det som skjer i dag når importvern stopper en rekke varer på Svinesund. Hva er det folk er så redde for? Er de livredde for å gi 10% av Norges befolkning en demokratisk rett til å handle det de ønsker arbeitsblätter herunterladen?

Bondeorganisasjonene behøver ikke lenger å bruke argumentet om at vi må beskytte det norske landbruket mot styggedommen fra utlandet herunterladen. Folk flest (men ikke alle) kjøper gjerne norsk uansett.

Fjern importvern og byråkratiske begrensninger. Slipp bonden fri til å produsere akkurat det de selv vil safari cannot pdf. Fjern subsidier og la den norske bonden igjen bli en selvstendig næringsdrivende som ikke lever av våre skattepenger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.